Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 8. 14:57

CES: Internetes zeneszolgáltatást indít a Sony

A Las Vegas-i Consumer Electonics Shown a Sony bejelentette, hogy még az idei év során elindítja Connect nevű internetes zeneszolgáltatását. A szolgáltatást a Sony 100 százalékos tulajdonában levő Connect, Inc. üzemelteti majd, amelynek vezetője Jay Samit, az EMI lemezkiadó korábbi alelnöke lesz.

A Las Vegas-i Consumer Electonics Shown a Sony bejelentette, hogy még az idei év során elindítja "Connect" nevű internetes zeneszolgáltatását. A szolgáltatást a Sony 100 százalékos tulajdonában levő Connect, Inc. üzemelteti majd, amelynek vezetője Jay Samit, az EMI lemezkiadó korábbi alelnöke lesz.

A vállalat tervei szerint a felhasználók a legnagyobb kiadók anyagaiból, összesen mintegy 500 ezer dalból válogathatnak majd és a konkurens szolgáltatásokhoz hasonlóan dalonként 99 centért, albumonként 9,99 dollárért juthatnak hozzá a kedvenc zenéikhez.

A tavasszal induló "Connect" egyetlen szépséghibája, hogy a Sony saját ATRAC3 fájlformátumára épül és a letöltött dalokat eleinte csak a Sony hordozható lejátszóiba lehet majd letölteni. A japán cég tervei szerint azonban a későbbiek során megjelenik egy új, frissített kliensprogram, amely lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy más hordozható lejátszókon is hallgathassák a Connectről letöltött zenéket.

A Sony egyúttal bejelentette azt is, hogy kifejlesztett egy új Mini Disc formátumot, amely akár 45 óra zene, illetve 1 Gbyte adat tárolására is alkalmas. A japán vállalat az idei év első felében dobja piacra a Hi-MD formátumot támogató hordozható lejátszóit, amelyek természetesen kompatibilisek a régebbi Mini Disc lemezekkel is. A Hi-MD lemezeken nem csak zenét, hanem akármilyen adatot szállíthat a felhasználó.

A vállalat bejelentése szerint négy új lejátszó támogatja majd a Hi-MD lemezeket, a készülékek a tavasz folyamán kerülnek a boltokba 200 és 400 dollár közötti kiskereskedelmi áron. Az 1 Gbyte kapacitású lemezek ára 7 dollár jen lesz.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 20. 01:56

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.