Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Intel 200 millió dolláros alapot létesített a digitális otthonnal kapcsolatos innovációs tevékenység felgyorsítására

Bodnár Ádám, 2004. január 08. 11:41
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Mmd] Az Intel bejelentette, hogy 200 millió dollárt kíván hardver- és szoftvertechnológiákat fejlesztő cégekbe fektetni a digitális otthon megvalósítására. Az Intel Digitális otthon alapja (Intel Digital Home Fund) jelentős lépés a vállalat arra irányuló stratégiájának megvalósítása felé, hogy az emberek a digitális tartalmakat -- a zenét, a fotókat és a videókat -- többféle eszközzel is élvezhessék otthonukban, és azon túl is.

hirdetés
[Mmd] Az Intel bejelentette, hogy 200 millió dollárt kíván hardver- és szoftvertechnológiákat fejlesztő cégekbe fektetni a digitális otthon megvalósítására. Az Intel "Digitális otthon" alapja (Intel Digital Home Fund) jelentős lépés a vállalat arra irányuló stratégiájának megvalósítása felé, hogy az emberek a digitális tartalmakat -- a zenét, a fotókat és a videókat -- többféle eszközzel is élvezhessék otthonukban, és azon túl is.

Az új alap -- melynek kezelője az Intel Capital lesz -- hardver- és szoftvereszközöket, valamint kapcsolati és támogatási technológiákat fejlesztő vállalkozásokba fektet majd be. E tevékenysége és egyéb projektjei révén az Intel vezető erőt képvisel a személyi számítógépek és a fogyasztási elektronikai berendezések közeledésének serkentésében, hogy végül egyetlen összeforrott, vezeték nélküli háztartási hálózatot alkossanak.

"Ahogyan egyre több szórakoztató és oktatási program válik digitálissá, az emberek szerkeszteni és kezelni szeretnék ezeket a tartalmakat, el kívánják érni ezeket és megosztani több eszköz, tévék, hifik, PC-k és kézi számítógépek között" -- mondta John Miner, az Intel alelnöke és az Intel Capital elnöke. "A Digitális otthon alap az Intel-termékeinek kiegészítésére, valamint azért jött létre, hogy felgyorsítsa a legfontosabb technológiák és tartalmak fejlesztését, amelyek kiterjesztik és egyszerűsítik a digitális otthon élményét."

"Egyre több ember szeretné a saját tartalmait bármikor, bárhol és bármilyen berendezésről elérni" -- magyarázta el Louis Burns, az Intel alelnöke és a Desktop Platforms csoport vezérigazgatója. "Vezeték nélkül akarják átvenni az MP3 fájlokat a PC-ről a dolgozószobájukban, hogy a nappaliban a hifi-berendezésen hallgathassák, nagyképernyős tévéjükön akarják megnézni a digitális fotókat, vagy vezeték nélküli kézi eszközökön szeretnének videókat nézni. Az Intel tovább halad a számítástechnikai és a fogyasztói elektronikai funkciókat egyesítő jövőkép felé, amelynek hasznát a vásárlók élvezhetik."

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.