Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 8. 10:34

A Novell bejelentette az Nterprise Linux Services 1.0 elérhetőségét

A Novell Nterprise Linux Services 1.0 elérhetőségének bejelentésével a Novell egy teljesen új lehetőséggel ajándékozta meg a vállalati Linux ügyfeleket. Bár a Linux stabil és érett operációs rendszer, egy legutóbbi felmérés szerint a nagyvállalatok a támogatás hiányát, a termékek kiforratlanságát, valamint az alkalmazások és gyakorlat hiányát emelték ki a Linux rendszerek vállalati bevezetése előtti legfőbb akadályként.

A Novell Nterprise Linux Services 1.0 elérhetőségének bejelentésével a Novell egy teljesen új lehetőséggel ajándékozta meg a vállalati Linux ügyfeleket. Bár a Linux stabil és érett operációs rendszer, egy legutóbbi felmérés szerint a nagyvállalatok a támogatás hiányát, a termékek kiforratlanságát, valamint az alkalmazások és gyakorlat hiányát emelték ki a Linux rendszerek vállalati bevezetése előtti legfőbb akadályként.

Az Nterprise Linux Services -- a Novell támogatási, oktatási és tanácsadó szolgáltatásokkal és a partnermegoldásokkal -- megszünteti vagy csökkenti ezeket a korlátokat, hiszen vállalati bevezetésre kész alkalmazásokat és megoldásokat kínál a mai üzleti igényeknek megfelelő világméretű gazdasági rendszerrel támogatva.

Az Nterprise Linux Services fájl-, nyomtatási, üzenetkezelő, címtár- és felügyeleti szolgáltatásokat kínál egy olyan csomagban, mely futtatható és támogatott SUSE LINUX Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux disztribúciókon, így a szervezetek gazdaságosan lecserélhetik Windows szervereiket, és a hagyományos NetWare szolgáltatásokat a Linux platformra is kiterjeszthetik a Novell termékek jól ismert biztonságának, megbízhatóságának és funkcionalitásának kihasználásához.

Elismerten megbízható és biztonságos hálózati szolgáltatások a mai vállalatoknak Az Nterprise Linux Services 1.0 a következő bevált és integrált szoftvermegoldásokat kínálja:

  • Virtuális iroda: Csoportmunka lehetőségek, melyek biztosítják, hogy a felhasználók helytől függetlenül ugyanúgy végezhessék munkájukat, mint a saját íróasztaluknál.
  • eDirectory: Magas színvonalú címtárszolgáltatások, melyek a személyazonosság-kezelés alapjainak biztosításával megerősítik a vállalati biztonságot és csökkentik a többplatformos rendszerek felügyeleti költségeit.
  • Novell iFolder: Személyes fájlkezelés, mellyel a felhasználók mindig biztonságosan érhetik el kulcsfontosságú üzleti adataikat, függetlenül attól, hogy hol vannak és milyen számítógépet használnak.
  • iPrint: Nyomtatási szolgáltatások, melyekkel a felhasználók bárhonnan könnyedén nyomtathatnak, így csökkenthető az informatikai támogatás terhelése.
  • NetMail: Internetes üzenet- és naptárkezelés, mely elősegíti a produktív csoportmunkát, és könnyedén követi az ügyfél növekedését.
  • iManager: Web alapú menedzsment az üzleti rendszerplatformok felügyeletének egyszerűsítéséhez és költségeinek csökkentéséhez.
  • Novell Resource Management: A Ximian Red Carpet rendszerre épül, mely a világ vezető biztonságos és automatizált szoftverfelügyeletét kínálja Linux szerverekhez.

A Novell elkötelezettsége a Linux szolgáltatások iránt a "Certified Linux Engineer" (minősített Linux mérnök) programot is magában foglalja, mely korlátozott létszámmal indult 2003-ban, és februártól világszerte elérhetővé válik. Ez a program az olyan Certified Novell EngineersSM minősítéssel rendelkezők és Linux szakemberek számára készült, akik még nem rendelkeznek tapasztalattal a Linux disztribúciók Novell szoftverekkel történő támogatása, és az ilyen rendszereken futó Novell szoftverek területén.

A Novell emellett folyamatos támogatást kínál a Linux rendszereken futó Novell alkalmazásokhoz és a Linux disztribúciókhoz egyaránt, és a disztribúciók részét képező nyílt forráskódú komponensek -- például az Apache, MySQL és PHP -- korlátozott támogatását is végzi. A Novell a versenytársaknál -- például a Red Hat és Microsoft cégeknél -- sokkal jobb képességekkel rendelkezik a nyílt forráskódú környezetek teljes mértékben támogatott megoldásainak területén.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 17. 23:09

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.