Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. január 7. 18:06

Késik a szociális tarifa

[ Magyar Hírlap - HWSW] Megszünteti a Matáv a Minimál díjcsomag előfizetésének lehetőségét január 1-től -- adtuk hírül tegnap . Mint a Magyar Hírlap ban olvasható: a 400 000 előfizető továbbra is igénybe veheti a kevés hívást bonyolítók számára kedvezőbb díjakat kínáló csomagot.

[Magyar Hírlap - HWSW] Megszünteti a Matáv a Minimál díjcsomag előfizetésének lehetőségét január 1-től -- adtuk hírül tegnap. Mint a Magyar Hírlapban olvasható: a 400 000 előfizető továbbra is igénybe veheti a kevés hívást bonyolítók számára kedvezőbb díjakat kínáló csomagot.

Az új elektronikus hírközlési törvény értelmében idén kedvezményes díjcsomagot már rászorultság alapján igényelhetnek majd az előfizetők, azonban az a kormányrendelet, amely ezt szabályozná, csak márciusra készül el. A törvény arról is rendelkezik, hogy a rászorultságot a helyi önkormányzatnak kell megállapítania.

A Matáv előfizetők körében csak szociálisként ismert Minimál csomag kedvező tarifáival együtt több szolgáltatást nem engedélyezett az előfizetőknek, így például internetezésre -- azaz 06-51-es behívószám tárcsázására alkalmatlan volt. Ugyanakkor január 1-től a már meglévő előfizetők hívásonként választhatnak szolgáltatót, azaz például helyközi vagy nemzetközi hívásaik lebonyolításához már nem kötelező a Matávot igénybe venni -- tudtuk meg a szolgáltató sajtóosztályán.

A Magyar Hírlap értesülései szerint a Felező díjcsomaghoz jár majd állami támogatás, ám azt már nem a szolgáltató, hanem az előfizető kapja majd. Ennek a támogatásnak az összege várhatóan ezer forint körül lesz. A Matáv tájékoztatása szerint azok, akik elköltöznek, szintén vihetik magukkal a Minimál díjcsomagot -- feltéve persze, ha az új helyen is a Matáv a szolgáltatójuk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról