Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. január 7. 18:06

Késik a szociális tarifa

[ Magyar Hírlap - HWSW] Megszünteti a Matáv a Minimál díjcsomag előfizetésének lehetőségét január 1-től -- adtuk hírül tegnap . Mint a Magyar Hírlap ban olvasható: a 400 000 előfizető továbbra is igénybe veheti a kevés hívást bonyolítók számára kedvezőbb díjakat kínáló csomagot.

[Magyar Hírlap - HWSW] Megszünteti a Matáv a Minimál díjcsomag előfizetésének lehetőségét január 1-től -- adtuk hírül tegnap. Mint a Magyar Hírlapban olvasható: a 400 000 előfizető továbbra is igénybe veheti a kevés hívást bonyolítók számára kedvezőbb díjakat kínáló csomagot.

Az új elektronikus hírközlési törvény értelmében idén kedvezményes díjcsomagot már rászorultság alapján igényelhetnek majd az előfizetők, azonban az a kormányrendelet, amely ezt szabályozná, csak márciusra készül el. A törvény arról is rendelkezik, hogy a rászorultságot a helyi önkormányzatnak kell megállapítania.

A Matáv előfizetők körében csak szociálisként ismert Minimál csomag kedvező tarifáival együtt több szolgáltatást nem engedélyezett az előfizetőknek, így például internetezésre -- azaz 06-51-es behívószám tárcsázására alkalmatlan volt. Ugyanakkor január 1-től a már meglévő előfizetők hívásonként választhatnak szolgáltatót, azaz például helyközi vagy nemzetközi hívásaik lebonyolításához már nem kötelező a Matávot igénybe venni -- tudtuk meg a szolgáltató sajtóosztályán.

A Magyar Hírlap értesülései szerint a Felező díjcsomaghoz jár majd állami támogatás, ám azt már nem a szolgáltató, hanem az előfizető kapja majd. Ennek a támogatásnak az összege várhatóan ezer forint körül lesz. A Matáv tájékoztatása szerint azok, akik elköltöznek, szintén vihetik magukkal a Minimál díjcsomagot -- feltéve persze, ha az új helyen is a Matáv a szolgáltatójuk.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 00:18

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.