Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 7. 10:10

MacWorld Expo: Az Apple bejelentette az iPod új változatát

A MacWorld Expo rendezvényen az Apple bejelentette iPod hordozható audiolejátszójának új változatát, amely az iPod mini nevet kapta. A 4 Gbyte kapacitású merevlemezt tartalmazó készülék mindössze 249 dollárért vásárolható meg februártól.

A MacWorld Expo rendezvényen az Apple bejelentette iPod hordozható audiolejátszójának új változatát, amely az "iPod mini" nevet kapta. A 4 Gbyte kapacitású merevlemezt tartalmazó készülék mindössze 249 dollárért vásárolható meg februártól.

Az iPod mini elődjénél lényegesen kisebb, mindössze 91x50x12 milliméter méretű és beépített akkumulátorával együtt is csak alig több mint 100 grammot nyom. Az Apple állítása szerint az iPod mini egy feltöltéssel akár 8 óra folyamatos működésre képes, a zene maradéktalan élvezetét 25 perces rázkódásvédelem biztosítja. A 4 Gbyte kapacitású, 1 hüvelykes Hitachi merevlemezt USB2.0 vagy FireWire csatlakozáson át tölthetjük fel adatokkal.

Az új iPod 1,67 hüvelyk átlójú, háttérvilágításos kijelzőt kapott, amelyen a navigációs felület, illetve az éppen lejátszott műsor adatai láthatók. A készülék kezelését az iPodból már jól ismert tekerőgombbal lehet elvégezni. Az Apple új lejátszója többféle színben (ezüst, arany, zöld, kék, rózsaszín) lesz kapható és mindössze 249 dollárt kell érte fizetni, 50 dollárral kevesebbet, mint az iPod legolcsóbb változatáért.

Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a legtutóbbi negyedév során vállalat rekordmennyiségű, 730 ezer iPod készüléket értékesített, a lejátszó piaci premierje óta pedig már több mint 2 millió darab talált gazdára. Jobs emellett közölte, hogy a legolcsóbb, 299 dollárba kerülő iPod mostantól 10 helyett 15 Gbyte kapacitással lesz kapható.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.