Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. január 6. 16:17

Hat ország diákjai csapnak össze a Coedu Tudásháló versenyen

Közel 300 külföldi diák és felnőtt segítő részvételével indult meg a második Coedu Tudásháló verseny. Hazánk mellett Szerbiából, Horvátországból, Romániából, Szlovákiából, sőt még az Egyesült Államokból is neveztek magyar és külföldi fiatalok az elektronikustananyag-készítő versenyre.

[HWSW] Közel 300 külföldi diák és felnőtt segítő részvételével indult meg a második Coedu Tudásháló verseny. Hazánk mellett Szerbiából, Horvátországból, Romániából, Szlovákiából, sőt még az Egyesült Államokból is neveztek magyar és külföldi fiatalok az elektronikustananyag-készítő versenyre.

2003. december 19-ig jelentkezhettek 12-19 éves diákok és mestereik az Oktopusz Alapítvány és a Coedu Távoktatási Kft. közös szervezésében megrendezésre kerülő Coedu Tudásháló versenyre. Eddig a határidőig 145 csapat, közel 900 diák és felnőtt segítő jelentkezett a megmérettetésre 226 településről határainkon innen és túl. A szervezők meglepetésére az Egyesült Államokból és a környező országokból is nagy számban jelentkeztek csapatok az elektronikus erőpróbára. Összesen 198 iskola diákjai és pedagógusai vágnak bele ebbe a versenybe, érdekesség, hogy 3 olyan csapat is indul, amely tagjainak nem azonos az anyanyelve.

A verseny 2004 májusáig zajlik. A megmérettetésre a nevezés ingyenes volt. A legmagasabb pontszámot elért tananyag kapja a fődíjat, amely egy-egy mp3-as discman a készítő csapat minden tagjának. Ezen felül kategória első díjak és különdíjak kerülnek kiosztásra. A verseny döntőjébe jutott tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára az interneten keresztül, a verseny honlapján.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról