Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 6. 10:29

Csökkentette negyedik negyedéves pénzügyi előrejelzését a Gateway

Az amerikai Gateway bejelentette, hogy egyes termékek hiánya, valamint a PC-piacon kialakult árverseny miatt a negyedik pénzügyi negyedévben forgalma elmarad a várakozásoktól. A vállalat emellett közölte, hogy negyedéves vesztesége a korábban előrejelzett intervallum alsó részére esik majd. A vállalat korábban részvényenként 9-15 centes negyedéves veszteséget prognosztizált.

Az amerikai Gateway bejelentette, hogy egyes termékek hiánya, valamint a PC-piacon kialakult árverseny miatt a negyedik pénzügyi negyedévben forgalma elmarad a várakozásoktól. A vállalat emellett közölte, hogy negyedéves vesztesége a korábban előrejelzett intervallum "alsó részére" esik majd. A vállalat korábban részvényenként 9-15 centes negyedéves veszteséget prognosztizált.

A kaliforniai PC-gyártó közölte, hogy bevételei elsősorban azért meradtak el a várakozásoktól, mert hiány alakult ki két tévékészülékből, valamint Media Center PC számítógépeiből. A vállalat emellett hangsúlyozta, hogy noteszgépeit és alsó kategóriás asztali gépeit rendkívül nyomott áron kellett értkesítenie, mert a versenytársak igen komoly versenyt diktálnak a piacon.

A Gateway októberben még úgy vélte, a negyedik negyedévben 925-975 millió dollár bevételt fog elérni, a legújabb előrejelzés azonban 880 millió dollárról szól. A megelőző év negyedik negyedévében a Gateway forgalma 1,06 milliárd dollár volt. A Gateway bejelentette, hogy a negyedik negyedévben az átszervezésekkel kapcsolatos egyszeri költségek 42-45 millió dollárra rúgnak majd, ami alatta marad a korábbi, 50-60 millió dolláros várakozásnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról