Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 25. 13:50

Nyereséggel zárta legutóbbi negyedévét a Micron Technology

Nyereséggel zárta december 4-én véget ért első pénzügyi negyedévét a Micron Technology. A memóriachipek iránti kereslet erősödése miatt a vállalat bevétele 25 százalékkal növekedett.

Nyereséggel zárta december 4-én véget ért első pénzügyi negyedévét a Micron Technology. A memóriachipek iránti kereslet erősödése miatt a vállalat bevétele 25 százalékkal növekedett.

A Micron az első negyedévben 1,1 milliárd dollár bevétel mellett 1,1 millió dollár nettó profitot ért el. Egy évvel korábban a cég 685 millió dollár forgalomról és 316 millió dollár nettó veszteségről számolt be. A megelőző negyedévben a vállalat bevétele 889 millió dollárt, vesztesége pedig 123 millió dollárt tett ki.

A Micron az első negyedévben 21,7 millió dollár üzemi eredményt ért el, amely már tartalmazza a dollár árfolyamának változásából adódó 25 millió dolláros egyszeri veszteséget, valamint egyes vagyontárgyak értékesítéséből származó 21 millió dolláros egyszeri bevételt.

Steve Appleton elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat által értkesített memóriachipek megabitben számított kapacitása 15 százalékkal növekedett, a megabitenkénti átlagos eladási ár pedig 7 százalékkal emelkedett, így a cég összességében 25 százalékkal növelte forgalmát. A cég negyedéves bruttó haszonrése 26 százalékra emelkedett, Appleton szerint ez a költségcsökkentéseknek, valamint a gyártási hatékonyság növekedésének köszönhető.

Appleton közölte, hogy a 110 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológia bevezetése a terveknek megfelelően halad, emellett a 6F2 kódnevű, a korábbinál kisebb magmérettel rendelkező DRAM chipek termelési volumenee is a várt ütemben növekszik. A kedvező hírek nyomán a Micron Technology részvényeninek árfolyama 2 százalékkal 13,44 dollárra emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról