Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 23. 15:50

Növekedett a PalmSource negyedéves vesztesége

Növekedő veszteségről számolt be a PalmSource, a Palm OS operációs rendszert fejlesztő és licencelő vállalat, amely nemrégiben vált le a PalmOne-tól.

Növekedő veszteségről számolt be a PalmSource, a Palm OS operációs rendszert fejlesztő és licencelő vállalat, amely nemrégiben vált le a PalmOne-tól.

Noha a cég forgalma növekedett, az önállósodási folyamattal kapcsolatos költségek miatt nettó szinten a vállalat veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A PalmSource a november 28-án véget ért negyedév során 16,8 millió dollár bevétel mellett 9,1 millió dollár, azaz részvényenként 89 cent nettó veszteséget ért el. Egy évvel korábban a vállalat bevétele 14,8 millió dollárt, nettó vesztesége pedig 8,3 millió dollárt tett ki.

A PalmSource önállósításával kapcsolatos 6,1 millió dollár egyszeri költség, egy 2,7 millió dolláros részvény-alapú kompenzáció, valamint az amortizáció figyelmenk kívül hagyásával a PalmSource vesztesége 300 ezer dollár, azaz részvényenként 3 cent lett volna. Ugyanilyen alapon a tavalyi év azonos időszakában a cég 6 millió dollár, azaz részvényenként 60 cent veszteséget ért el.

A jelenleg is tartó harmadik pénzügyi negyedévben a PalmSource vezetői 21 millió dolláros forgalomra és 1-3 millió dollár nyereségre számítanak. Az egyszeri költségeket figyelembe véve a vállalat 0-2 millió dollár veszteséget vár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról