Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Spamszűrő a chellón

Rátonyi Gábor Tamás, 2003. december 23. 09:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A chello európai hálózatán beüzemelt spamszűrővel kíván védekezni a felhasználóinak küldött kéretlen levelekkel szemben. A 10 európai országban élő 750 ezer felhasználót -- így a hazai előfizetőket is -- kiszolgáló új rendszertől a UPC a levelezőszolgáltatásának jelentős javulását is reméli.

[HWSW] A chello európai hálózatán beüzemelt spamszűrővel kíván védekezni a felhasználóinak küldött kéretlen levelekkel szemben. A 10 európai országban élő 750 ezer felhasználót -- így a hazai előfizetőket is -- kiszolgáló új rendszertől a UPC a levelezőszolgáltatásának jelentős javulását is reméli.

A spamszűrő egy feketelista alapján szűri a felhasználóinak küldött kéretlen leveleket. A chello által használt spam feketelistát a spamcom.net kezeli, a világ minden részéből, különböző internetszolgáltatóktól és felhasználóktól kapott panaszok, bejelentések alapján. Amint a spamcom.net beazonosít egy kéretlenlevél-küldőt, a feladó IP címét felveszi a feketelistára és a tiltást csak akkor oldja fel, ha 48 órán át nem kapott újabb bejelentést a spamelővel kapcsolatosan.

Ugyanakkor a chello előfizetői is felkerülhetnek a feketelistára akár úgy, hogy maguk küldenek kéretlen leveleket, akár úgy, hogy tudtuk nélkül valaki kihasználja számítógépük védtelenségéet. A spamszűrő már működésbe lépésének első napján mintegy 7 millió kéretlen levelet állított meg, ami a chello levelezőrendszerén lebonyolított forgalom több mint ötven százalékát teszi ki.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.