Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 11. 10:03:32

Szervezeti változás az Intelnél

Ron Smith
Ron Smith
Az Intel bejelentette, hogy januártól a vezeték nélküli eszközökbe és mobiltelefonokba szánt alkatrészeket gyártó "Wireless Communications and Computing Group" részlege beleolvad a "Communications Group" divízióba, amely hálózati berendezésekbe szánt chipekkel foglalkozik. A "Communications Group" vezetője továbbra is Sean Maloney marad, a WCCG igazgatója, Ron Smith nyugdíjba vonul.

A világ legnagyobb félvezetőgyártója nem közölte, hogy a pénzügyi eredményekben milyen változásokat hoz majd az átszervezés. Az egyesítendő üzletágak immár 3 éve folyamatosan veszteségesek. Az idei év első 9 hónapjában a a két részleg összesen 718 millió dollár üzemi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

"Termékeinkben továbbra is összetart a számítástechnika és a kommunikció, ennek ereményeképp a vezeték nélküli helyi hálózatok és a mobiltelefonos technológiák hamarosan egybe fognak olvadni" -- mondta Craig Barrett, az Intel elnök-vezérigazgatója. "A konszolidáció révén e stratégiailag lényeges területeken könnyebb lesz a terméktervezés és az ügyfélközpontú hozzáállás megvalósítása."

Az egyesülés után a Communications Group foglalkozik majd a mobiltelefonokba és tenyérgépekbe szánt XScale processzorokkal, a flash memória chipekkel, valamint digitális jelfeldolgozó lapkákkal. A vállalat nem közölte, hogy az átszervezés mekkora költségekkel jár, Dan Francisco szóvivő azonban elmondta, hogy elbocsátások nem várhatók.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 21. 06:20

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.