Szerző: mz

2000. május 22. 22:19

A Lexmark a HP ellen?

A Lexmark International Group, mely tintasugaras és lézernyomtatók gyártásával foglalkozik, és mely nemrég hazánkban is közismertté vált, legújabb lézernyomtatóival minden bizonnyal a piac uralkodó gyártójának, a HP-nek próbál befűteni.
A fekete-fehér lézernyomtatók egyike, az általános irodákba szánt Optra M412 a HP LaserJet 4050-es modelljével hasonlítható össze a cég szerint. Mindkét nyomtató 17 lapot produkál percenként, de a Lexmark modell ára 300 USD-val alacsonyabb társánál - azaz 799 dollár.
A Lexmark adott túl az első negyedévben értékesített fekete-fehér lézernyomtatók mintegy 8 százalékán, legalábbis az IDC felmérései szerint. A HP eközben 76 százalékos részesedéssel bírt ezen a piacon, ahol még a NEC és a Xerox is labdába rúghat a maga 5, illetve 1,7 százalékos részével.
A Lexmard nyomtatómodellek ára 179-től 1929 dollárig terjed, míg a HP nyomtatói 199 és 2899 dolláros áron várják a vásárlókat.
Az új modellek megjelenése érdekes folyamatokat indíthat el, de mint a részesedések is mutatják, a HP-nek nehéz lesz alátenni a nyomtatók piacán. Bátor húzás volt Dávid, mondhatnánk...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról