Szerző: Ady Krisztián

2003. december 8. 13:05

Kizárólag 16:9-es formátumban közvetítik a 2006-os labdarúgó világbajnokságot

[ DVDcenter ] A Philips, a FIFA és exkluzív média-értékesítő partnerük, az Infront Sports & Media AG fantasztikus bejelentést tett a 2006-os németországi FIFA labdarúgó világbajnoksággal kapcsolatban. A történelemben első alkalommal közvetítenének FIFA labdarúgó világbajnokságot kizárólag 16:9-es képformátumban.

[DVDcenter] A Philips, a FIFA és exkluzív média-értékesítő partnerük, az Infront Sports & Media AG fantasztikus bejelentést tett a 2006-os németországi FIFA labdarúgó világbajnoksággal kapcsolatban. A történelemben első alkalommal közvetítenének FIFA labdarúgó világbajnokságot kizárólag 16:9-es képformátumban.

A 16:9-es formátum az utóbbi években egyre átütőbb sikert ért el, ahogy a Home Entertainment alapformátumaként színre lépett. Azóta sok televíziócsatorna szórakoztató műsorokat és játékfilmeket ebben a formátumban sugároz. Ugyanúgy DVD-ket is főként 16:9-es formátumban gyártanak.

Gottfried Dutiné, a Philips Electronics alelnöke és elnökségi tagja szintén örömmel fogadta az együttműködést a FIFA-val: "A szélesvásznú közvetítésen keresztül a 2006-os labdarúgó VB a nézők számára még nagyobb televíziós élmény lesz."

A 2002-es koreai-japán FIFA labdarúgó világbajnokságot szinte a világ összes országában közvetítették. Több mint 41 000 óra felvétel készült a VB-n, a tévétörténelem legnézettebb sporteseményén.

"Akárcsak a korábbi labdarúgó világbajnokságok sikeres közvetítései alkalmával, ezúttal is képesek vagyunk új, izgalmas innovációkra a médiumok területén, és ezzel az otthoni szurkolás még izgalmasabbá és szórakoztatóbbá válhat. A 16:9-es formátum a nézőknek fantasztikus látványt fog nyújtani" -- mutatta ki örömét Joseph S. Battler FIFA elnök, akárcsak Oscar Frei, az Infront Sports & Media elnöke és vezérigazgatója. "A közös kezdeményezés magas minőségű, innovatív labdarúgó közvetítéseket jelent. A 2006-os FIFA labdarúgó világbajnokság új mércét állít más leendő sporteseményeknek", állította Frei.

A közvetítésekért felelős Host Broadcast Services (HBS) vezetője, Francis Tellier közleményében konkrétan 16:9-es HDTV felvételekről beszélt, így aztán az sem kizárt, hogy megfelelő technikával ilyen felbontásban szurkoljuk végig a 2006-os bajnokságot!

Az már most biztos: az esemény komoly lökést adhat a szélesvásznú (és a HDTV) megjelenítők terjedésének.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról