Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megjelent a Sulinet Expressz II. pályázat

Rátonyi Gábor Tamás, 2003. november 27. 15:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A mai napon -- az oktatási, a munkaügyi és az informatikai tárca által meghirdetett -- Sulinet Expressz  Egész életen át tartó tanulás  Tudásalapú társadalom  II. pályázat célja, hogy bővüljön a Sulinet Expressz programban nyertes számítástechnikai eszközöket gyártó, illetve azokat közvetlenül importáló cégek száma.

A mai napon -- az oktatási, a munkaügyi és az informatikai tárca által meghirdetett -- Sulinet Expressz – Egész életen át tartó tanulás – Tudásalapú társadalom – II. pályázat célja, hogy bővüljön a Sulinet Expressz programban nyertes számítástechnikai eszközöket gyártó, illetve azokat közvetlenül importáló cégek száma.

2003. január 13-án hirdette meg az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a Sulinet Expressz – Egész életen át tartó tanulás – Tudásalapú társadalom – I. pályázatát számítástechnikai eszközöket gyártó, illetve azokat közvetlenül importáló cégek számára. Az elbírálás után 66 pályázatot nyilvánított nyertesnek a Bíráló Bizottság. A program keretében ezernél is több számítástechnikai termék vásárolható meg közel 1800 értékesítési ponton.

A program a pedagógusoknak, tanároknak, diákoknak és a diákok szüleinek biztosít lehetőséget arra, hogy évi 60 ezer forint adókedvezmény igénybevételével számítógéphez, számítástechnikai eszközökhöz jussanak. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy július óta több mint 7,2 milliárd forint értékben vásároltak az arra jogosultak számítógépet és számítástechnikai eszközöket. A Sulinet Expressz II. pályázat célja, hogy a jelenleginél több szállító termékei kerüljenek a programba. A három tárca lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy valamennyi, a feltételeknek megfelelő szállító egy akkreditációs eljárást követően a program keretében értékesíthesse termékeit. A pályázat folyamatos, a programhoz való csatlakozás szándékát jelentkezési nyilatkozattal nyilváníthatják ki a cégek.

A program további szabályozását a november 24-én megalakult Projekt Tanács végzi. A hetente ülésező testület jogosult arról dönteni, hogy mely termékekkel, termékcsoportokkal bővülhet, illetve szűkülhet a Sulinet Expressz terméklista. A Projekt Tanácsba az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, illetve a Pénzügyminisztérium delegált tagokat.

Az OM felhívja a sulinetes termékeket vásárolni szándékozók figyelmét, hogy a 2003. évi adóbevallásukban csak akkor igényelhetik vissza a 60 ezer forint adókedvezményt, ha a vásárláskor kiállított számlán 2003. évi dátum szerepel. A 2004-ben kiállított számla alapján 2005-ben igényelhető vissza az adókedvezményt.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.