:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 26. 13:03

Alkalmazottainak 15 százalékától kénytelen megválni az Autodesk

[CNET] A grafikai és tervező-szoftvereiről ismert Autodesk bejelentette, hogy elbocsátja alkalmazottainak több mint 15 százalékát, összesen akár 650 dolgozót. A vállalat szerint a lépésre a költségek csökkentése miatt van szükség.

[CNET] A grafikai és tervező-szoftvereiről ismert Autodesk bejelentette, hogy elbocsátja alkalmazottainak több mint 15 százalékát, összesen akár 650 dolgozót. A vállalat szerint a lépésre a költségek csökkentése miatt van szükség.

"Hosszú ideig vizsgáltuk az egyes részlegeinket és a tevékenységüket és arra jutottunk, hogy számos területen lehet és szükséges a fejlődés. Egyes esetekben ez gyorsan megtörténhet, más esetekben az egész jövő évben komoly erőfeszítés szükséges, néha még távolabbi időszakra is elhúzódhat a változás" -- mondta Al Castino, az Autodesk pénzügyi igazgatója.

Az Autodesk pénzügyi eredényei az elmúlt évek során rendre kiánrándítóak voltak, ugyanis a globális gazdasági válság kölönösen erőteljesen érintette a vállalat legnagyobb megrendelőit, elsősorban az építőipart. A cég a bevétel-csökkenéseket többszöri leépítésekkel és más költségcsökkentési lépésekkel próbálta kivédeni.

Az Autodesk a múlt héten tette közzé legutóbbi negyedévének eredeményeit. Az október 31-én zárult harmadik negyedévben a cég 22,6 millió dollár, azaz részvényenként 20 cent nyereséget ért el, egy évvel korábban 3,9 millió dollár, azaz részvényenként 3 cent veszteségről számolt be az Autodesk. Castino már akkor közölte, hogy a cégnél elbocsátások várhatók és egyes irodák is bezárásra kerülnek.

Castino elmondta, hogy az elkövetkező négy negyedév során az elbocsátásokkal kapcsolatos átszervezési költségek 37 millió dollárt tesznek ki. Ezzel összefüggésben a vállalat csökkentette a következő két negyedévre vonatkozó nyereség-előrejelzését. A jelenleg is tartó negyedik negyedévre 24-30 cent részvényenkénti eredményt vár a cég, korábban 27-32 centes előrejelzés élt. Az első negyedévben a részvényenkénti eredmény mindössze 4-10 cent között alakul majd -- mondta Castino.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.