Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 24. 12:46

AMD: nem késik a 90 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológia bevezetése

Az AMD cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint 2-3 hónappal elhalasztaná a 90 nanométeres csíkszélességű alkatrészek sorozatgyártásának beindítását. A vállalat által a The Inquirer informatikai bulvárlaphoz eljuttatott levél szerint a nemzetközi szaksajtóban -- köztük számos mértékadó lapban -- megjelent információk félreértésen alapulnak.

Az AMD cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint 2-3 hónappal elhalasztaná a 90 nanométeres csíkszélességű alkatrészek sorozatgyártásának beindítását. A vállalat által a The Inquirer informatikai bulvárlaphoz eljuttatott levél szerint a nemzetközi szaksajtóban -- köztük számos mértékadó lapban -- megjelent információk "félreértésen alapulnak".

Az AMD közölte, hogy az elemzői konferencián Hector Ruiz már egy korábban is bejelentett késésről beszélt. A cég jelenlegi tervei szerint tehát a 90 nanométeres technológia bevezetése a jövő év első negyedévében kezdődik meg, a sorozatgyártás pedig a második negyedév során indulhat be. Az AMD több rendezvényen -- köztük a Comdex kiállításon -- is kiállított 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott Opteron-prototípusokat.

a címlapról