Szerző: Ady Krisztián

2003. november 21. 10:13

Megkezdte tevékenységét a 3Com és a Huawei közös vállalata

[Vision Communications] A 3Com Corporation és a kínai Huawei Technologies Co. bejelentették, hogy a két vállalat minden kormányzati engedélyt megkapott és mindkét fél aláírta az együttműködésről szóló megállapodást.

[Vision Communications] A 3Com Corporation és a kínai Huawei Technologies Co. bejelentették, hogy a két vállalat minden kormányzati engedélyt megkapott és mindkét fél aláírta az együttműködésről szóló megállapodást.

A Hong Kong-i székhelyű Huawei-3Com Corporation mostantól nagyvállalati hálózati megoldásokat kínál, beleértve különböző routereket és LAN kapcsolókat. A vállalat fő tevékenységeit a kínai Hangzhou városban folytatja és egész Japánt és Kínát behálózó értékesítési hálózattal rendelkezik.

A megállapodás értelmében a 3Com jogosult a Huawei-3Com közös vállalat összes termékét a világ minden országában 3Com márkanévvel értékesíteni, leszámítva Japánt és Kínát. Kínában és Japánban a Huawei-3Com saját termeléséből és a 3Com-tól egyaránt szállít termékeket.

A Huawei a Huawei-3Com közösvállalat létrejöttéhez a hálózati termékek gyártókapacitásával, mérnöki, terjesztői, marketing és személyzeti erőforrásaival, továbbá szellemi tulajdonával járul hozzá. A 3Com 160 million USA dollárt, kínai és japán működésének eszközeit és bizonyos meghatározott területekre vonatkozó szellemi tulajdonát bocsátja a vegyesvállalat rendelkezésére. Két éven belül a 3Com lehetőséget kap arra, hogy többségi részesedést szerezzen a Huawei-3Com vállalatban.

"Új, közös vállalatunkban rejlő hatalmas kapacitásaink kihasználásával a 3Com alapjaiban kívánja megváltoztatni a nagyvállalati hálózati piac erőviszonyait" -- mondta Bruce Claflin, a 3Com elnök-vezérigazgatója és a Huawei-3Com igazgatótanácsának elnöke. Hozzátette: jelenleg a 3Comé a világ legszélesebb hálózati termék-portfolió kínálata, amely teljes körű vezetékes és vezeték nélküli hang- és adatmenedzselési megoldásokat is tartalmaz. A 3Com globális szervízhálózatával együtt ezek a megoldások kiemelkedő minőséget, kapacitást és értéket képviselnek.

"A 3Com számunkra a megfelelő partner a megfelelő időben a globális vállalati hálózatok piacán" -- mondta Ren Zhengfei, a Huawei elnök-vezérigazgatója és a Huawei-3Com vezérigazgatója. "A vállalati hálózatok területén óriási a növekedési lehetőség a kínai és japán piacokon, a jóval kiterjedtebb európai és amerikai piacok pedig már érettek az olyan versenyképes megoldásokra, amelyek teljesítmény és érték szempontjából kiemelkedőek".

Kínán és Japánon kívül a 3Com hasznosítja világszerte meglévő elosztási csatornáit, hogy ezáltal is növelje a Huawei-3Com termékek elérhetőségét. A 3Com viszonteladók számára igen kedvező áron teszi hozzáférhetővé a hang- és adathálózati termékeinek kiszélesített körét, az egészen egyszerű kapcsolóktól kezdve a professzionális routerekig vezetékes, illetve vezeték nélküli változatokban.

Amint a Huawei-3Com vegyesvállalat megkezdi működését, mintegy 1500, elsősorban a Huawei-ből származó alkalmazott kezdi meg a munkát, de ezen kívül újonnan felvett munkavállalókat is foglalkoztat majd a vállalat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról