Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 14. 09:30

Rekorderedményről számolt be a Dell

James Schneider
James Schneider
A Dell rekorderedménnyel zárta október 31-én véget ért pénzügyi negyedévét. A vállalat 21 százalékos nyereség-növekedésről számolt be. A világ legnagyobb PC-gyártója az oktbóber 31-én véget ért negyedév során 10,62 milliárd dollár forgalom mellett 677 millió dollár, azaz részvényenként 26 cent nettó nyereséget ért el, ami rekord a vállalat történetében. Egy évvel korábban a Dell 9,14 milliárd dolláros bevételről és 561 millió dollár, azaz részvényenként 21 cent profitról számolt be.

A vállalat közölte, hogy a leszállított termékek száma 22 százalékkal emelkedett, ami alacsonyabb, mint az augusztusban előrejelzett 25 százalékos növekedés. A negyedév során a Dell elsősorban a vállalati termékek -- szerverek és tárolóeszközök --, valamint a szolgáltatások eladását növelte látványosan, James Schneider pénzügyi igazgató szerint ezek forgalma 28 százalékkal emelkedett.

A vállalati termékek és szolgáltatások látványos forgalomnövekedésének köszönhető, hogy a PC-k és más személyi eszközök árcsökkenése ellenére a Dell termékeinek átlagos eladási az 1770 dolláros szinten maradt -- mondta Schneider. A pénzügyi igazgató kiemelte, hogy a cég sikeresen csökkentette működési költségeit, amelyek ma már a forgalomnak csupán 9,7 százalékát teszik ki.

Schneider elmondta, hogy az alkatrészek árának csökkenése lassult, azonban a költségek csökkenése folyamatos, ezért a vállalat megemelte a jelenleg is tartó negyedévre vonatkozó nyereség-előrejelzését. A Dell vezetői úgy vélik, a jelenlegi negyedévben 11,5 milliárd dolláros forgalom mellett részvényenként 28 centes nettó nyereségre van kilátás. Egy évvel korábban a vállalat 9,74 milliárd dolláros bevételről és részvényenként 23 centes nettó profitról számolt be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról