:

Szerző: zsozso

2000. május 22. 11:39

HDD kérdés

    Szia Zsozso!

    Érdeklodni szeretnék, hogy szerinted mi a megfelelo eljárás, már ha van, hogy egy gyors HDD-bol kihozzuk a maximumot. Ugyanis egy haverom vett egy IBM Deskstar 34GXP DPTA-372050 winyót és leteszteltük a gépemben azért erre esett a választás mert nagyon gyorsnak titulálták máshol CHIP, PCWORD stb.és a paraméterei is meggyozonek bizonyultak 7200 RPM 2MB Cache, de a gépemben gyakorlatilag ugyanolyan sebességel muzsikált mint egy Quantum 6.4GB EX. ASMDEMO-val és Sisoft Sandrával teszteltük. Ezért nem is én vettem meg.
    Én arra tippelek, hogy az alaplap nem megfeleloen hajtja meg. A gép Acorp 6BX86 Slot1 Celeron 333A chipset i440BX UDMA 33 támogatás, BIOS dátuma elvileg 99-01 Esetleg egy UDMA66-os vezérlo kártyesszel jobban ment volna? Jobb gépben nem teszteltük. Elore is köszi a tanácsod.

    Ui.: Légyszíves ha nem akarsz vagy nem tudsz válaszolni akkor azt ird meg, mert nem szeretem, ha abszolút nem is válaszolnak. Köszi.

    Üdv.: Frigyes
    ffrigyes@elender.hu
Az ATA66 vezérlő minimálisan gyorsít (elvileg csak a kisblokkos szekvenciális olvasáskor, mert a HDD teljes adatblokkot előreolvas és a bufferébe teszi, így nem kell legközelebb drive-hoz nyúlni és kétszeres sávszélességgel olvasódik ki, mint az ATA33-nál), nem érdemes megvenni.
A teszteléshez a winbenchet javaslom. A géped korrekt, a storagereview.com-on 300MHz-s tesztgép. Ott megtalálod az adatbázisban a winchestered helyes tesztértékeit. Amennyiben eltérés van, akkor valami hardveres gáz van, vagy pedig az Win98 jó szokása szerint default le van tiltva a DMA mód, s akkor nem működik az ultra DMA.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.