Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 7. 11:20

Nézeteltérés New York kormányzója és az Intel elnök-vezérigazgatója között

George Pataki
George Pataki
A Semiconductor Industry Association díjátadási ünnepségét megelőző sajtótájékoztatón szóbeli nézeteltérésbe keveregett George Pataki, New York állam kormányzója, illetve Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója.

New York állam kormányzója a félvezetőipar fejlesztéséért és támogatásáért a SIA legjelentősebb elismerését, a Robert Noyce-díjat vehette át. Ez volt az első eset, hogy választott közméltóságot részesítettek a díjban. A SIA azért ítélte Patakinak a díjat, mert összesen 1,8 milliárd közpénzzel és privát tőkével segítette elő a félvezetőipar fejlődését.

Köszönőbeszédében Pataki elmondta, hogy az IBM East Fishkill-i (New York, USA) félvezetőgyártó üzeme a jelenleg legmodernebb, 300 milliméteres wafereket feldolgozó üzem a világon. Későbbi beszédében Craig Barrett, az Intel elnök-vezérigazgatója elismerte Pataki érdemeit, azonban nyomatékosan hangsúlyozta, hogy az IBM üzeme csupán egyike a legmodernebb chipgyáraknak.

Barrett beszédében megszólította Kalifornia állam nemrég megválasztott kormányzóját, Arnold Schwarzeneggert is. Az Intel vezetője azt kérte politikussá avanzsáló színésztől, hogy "ne tegyen kárt" a szövetségi állam gazdasági körülményeiben. "El a kezekkel a félvezetőiparról" -- mondta Barrett, aki szerint a kormányzónak elsősorban az oktatás és az infrastruktúra fejlesztését kellene zászlajára tűznie.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról