Szerző: Barna József

2003. november 07. 09:24:39

AMD: karnyújtásnyira a nyereségességtől

Hector Ruiz
Hector Ruiz
Az AMD tegnap tartott elemzői konferenciáján a vállalat vezetői elmondták: a várakozások szerint a jelenlegi, negyedik negyedévben mind a flash memóriák, mind pedig a mikroprocesszorok forgalma növekedni fog, így a cég több mint két év után ismét igen közel áll a nyereséges működés eléréséhez.

Amint azt a rendezvényen Hector Ruiz elnök-vezérigazgató kiemelte: a negyedik negyedév szezonálisan erős időszak, és az idén mind a flash memóriákért, mind pedig a processzorokért felelős üzletág forgalma felül kell, hogy múlja az egy évvel ezelőtti és a harmadik negyedéves adatokat. "Nem kívánunk veszteségről beszámolni a negyedik negyedévben" -- mondta Ruiz.

Az AMD legutóbb 2001 második pénzügyi negyedévében volt nyereséges, az azóta eltelt két és fél évben minden negyedévben veszteséget ért el. A vállalat a tavaly foganatosított átszervezéseknek köszönhetően 800 millió dollárra szorította le a nyereségküszöb eléréséhez szükséges negyedéves árbevétel-minimumot. A FASL LLC flashmemória-gyártó vegyesvállalat létrehozásával azonban ez az összeg 1 milliárd dollárra nőtt. A nullszaldós eredmény eléréséhez tehát a vállalatnak legalább 1 milliárd dolláros árbevélt kell elérnie a negyedév során.

Ez nem tűnik lehetetlennek, hiszen az AMD a harmadik pénzügyi negyedévben 953,8 millió dolláros forgalomról számolt be. Az elemzők átlagosan részvényenként 2 centes profitot várnak, 1,1 milliárd dollár körüli árbevétel mellett.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 11:50

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.