:

Szerző: Barna József

2003. november 7. 08:41

Növelte árbevételét az NVIDIA

Jen-Hsun Huang
Jen-Hsun Huang
Az NVIDIA tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A grafikus processzorokat és lapkakészleteket gyártó vállalat a várakozásoknál nagyobb mértékében, éves szinten 13 százalékkal növelte árbevételét.

Az október 26-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévben az NVIDIA 486,1 millió dollár árbevételt ért el, szemben a tavalyi év megfelelő időszakának 430,3 millió dolláros forgalmával. A nettó nyereség 6,4 millió dollárra, részvényenként 4 centre rúgott, míg egy évvel korábban 48,6 millió dollár, részvényenként 32 cent veszteséget könyvelt el a vállalat. Az eredmények részét képezte egy két tételből álló, 16,6 millió dolláros egyszeri költség.

Az eredmények bejelentése kapcsán kiadott sajtóközleményben Jen-Hsun Huang, az NVIDIA elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a mostani erős negyedévet követően a kilátások tovább javultak, hiszen számos meghatározó piacélénkítő tényező -- mint például a DirectX 9, a Microsoft Media Center vagy a 64 bites PC-k megjelenése -- hat a cég üzletmenetére kedvezően.

A vállalat a jelenlegi, negyedik pénzügyi negyedévre jelentős növekedést vár a grafikus processzorok forgalmában. Marvin Burkett pénzügyi vezérigazgató várakozásai szerint az árbevétel a harmadik negyedévessel megegyező lesz. Az elemzők 479,2 millió dolláros forgalmat prognosztizáltak a negyedik negyedévre.

Az NVIDIA tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 0,17 százalékkal 18,17 dollárra emelkedett, majd a tőzsdezárás után tovább nőtt, 20,48 dollárra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.