Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. november 3. 18:33

Új szélessávú internet-támogatás az IHM-től

A szélessávú internet-elérés magyarországi terjedésének további előmozdítása, valamint az innovatív technológiák és alkalmazások használatának elősegítése érdekében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) újabb, 400 millió forint keretösszegű pályázatot hirdetett a szélessávú internetszolgáltatás területén.

[HWSW] A szélessávú internet-elérés magyarországi terjedésének további előmozdítása, valamint az innovatív technológiák és alkalmazások használatának elősegítése érdekében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) újabb, 400 millió forint keretösszegű pályázatot hirdetett a szélessávú internetszolgáltatás területén.

Az IHM honlapján és a napilapokban ma közzétett "A szélessávú internet-elérés terjedését elősegítő innovatív, technológia-intenzív infrastruktúra-fejlesztések és szolgáltatói modellek támogatása" című pályázaton a korábban bevezetett fejlesztési adókedvezményt igénybe venni nem tudó, belföldi székhelyű, távközlési szolgáltatási engedéllyel rendelkező vagy bejelentett távközlési szolgáltatást működtető szervezetek indulhatnak (pl. vezetékes, kábeltelevíziós és mikrohullámú szolgáltatók, illetve internetszolgáltatók).

A pályázatok bírálata pontozásos módszerrel történik, figyelembe véve a projekt szakmai tartalmát, a költségvetés megalapozottságát és a pályázó felkészültségét is. A bírálati kritériumok között hangsúlyosan jelenik meg a projekt megvalósítása során alkalmazott technológiai megoldás, valamint a szolgáltatói modell alkalmazásának távlatos és kiterjesztett alkalmazási lehetősége az információs társadalom fejlődésének elősegítése szempontjából. A pályázat keretében a támogatott fejlesztésnek a támogatási szerződés megkötését követő 18 hónapon belül kell megvalósulnia.

Az IHM 2003 augusztusában meghirdetett, 600 millió forintos keretösszegű, a "Szélessávú internet infrastruktúra kiépítésének és a szolgáltatás beindításának támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein" című pályázatával azokat a fejlesztéseket támogatta, amelyek az ország kevésbé ellátott, üzletileg kevésbé vonzó településein valósulnak meg. A keretösszeget több mint kétszeresen meghaladó értékű projekttel induló 42 pályázó között a nagy távközlési cégek éppúgy képviseltették magukat, mint a WIFI technológiát használó kisebb vállalkozások vagy a helyi kábeltelevíziók. A pályázatok kiértékelése jelenleg zajlik, a végeredményt az IHM várhatóan december első felében teszi közzé.

A pályázati adatlap és az útmutató az Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapjáról tölthető le, továbbá térítésmentesen beszerezhető az IHM ügyfélszolgálatán (1075 Budapest, Rottenbiller u. 32., munkanapokon 8-18 óra között) és a regionális irodákban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról