Szerző: Ady Krisztián

2003. október 31. 12:13

Bemutatta legújabb divattelefonját a Nokia

Az idei nizzai Nokia Mobil Internet konferencián és az ausztráliai Brisbane-ben tartott Destination Nokia 100% Pure Mobility rendezvényen a Nokia bemutatta legújabb divattelefonját, a Nokia 7200 készüléket. A méretre vágott, díszes textilborítással ékesített, összecsukható Nokia 7200 a modern mobiltechnológia és a mai formatervezési trendek művészi ötvözetét kínálja.

Az idei nizzai Nokia Mobil Internet konferencián és az ausztráliai Brisbane-ben tartott "Destination Nokia 100% Pure Mobility" rendezvényen a Nokia bemutatta legújabb divattelefonját, a Nokia 7200 készüléket. A méretre vágott, díszes textilborítással ékesített, összecsukható Nokia 7200 a modern mobiltechnológia és a mai formatervezési trendek művészi ötvözetét kínálja.

A kétsávos Nokia 7200 beépített fényképezőgépet, színes kijelzőt, jelenlét szolgáltatással bővített csevegés funkciót, MMS funkciót és FM rádiót biztosít. A készülék szállítását Európában, Afrikában és a Távol-Keleten 2004 első félévére tervezik.

"Egyre bővül azoknak a mobilkedvelő és divatkövető fogyasztóknak a tábora, akik nem csupán modern technológiát, hanem a legújabb divathullámot tükröző és saját rendkívül egyéni stílusérzéküknek megfelelő mobiltelefont szeretnének" -- mondta Kai Öistämö, a Nokia Mobile Phones alelnöke. "Úgy véljük, a Nokia 7200-ban sikerrel egyesítettük a formát és a funkciót. A díszes anyagok és textilek alkalmazása a telefonon olyan megjelenést kölcsönöz a készüléknek, amely azonnal megragadja a felhasználó figyelmét – nem csupán a telefon külseje, hanem fejlett mobiltechnológiája miatt is".

A Nokia 7200 a divatot követő felhasználók számára egymással harmonizáló tartozékokat tartalmazó Stílus-csomagokat (Style Pac) kínál, amellyel a készüléktulajdonosok "felöltöztethetik" a telefont. A csomagokban divatos színű és tervezésű díszes textilborítások, egy karkötő és egy hozzáillő erszény található.

A Nokia 7200 az új "jelenlét" szolgáltatásával a felhasználó gyorsan és kényelmesen közölheti elérhetőségét és tartózkodási helyét munkatársaival, családjával, barátaival és másokkal. A jelenlét szolgáltatással bővített csevegés funkció használata során az internetes mobilszolgáltatások kedvelői, akik a hálón küldött üzenetek nyújtotta szabadságot élvezik, nem lesznek többé számítógépükhöz kötve, hanem menet közben is folytathatják a csevegést. A Nokia 7200 felhasználói indíthatnak saját csevegést, amelybe másokat is meghívhatnak, vagy csatlakozhatnak az őket érdeklő nyilvános vitákhoz.

A legfontosabb funkciók között szerepel:

 • Maximum 65536 színt megjelenítő TFT kijelző
 • Fekete-fehér külső kijelző
 • Beépített VGA fényképezőgép és videokamera
 • MMS hang- és videofelvételek
 • MMS prezentációk (SMIL)
 • Többszólamú csengőhangok (16 szólamban)
 • Jelenlét szolgáltatással bővített névjegytár és csevegés
 • Beépített FM rádió
 • xHTML böngésző
 • Fejlett PIM funkciók (határidőnapló, telefonkönyv, tennivalólista)
 • Beépített kihangosító
 • EDGE-adatkapcsolat maximum 177,6 kbit/s letöltési sebességgel

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.