Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Részletek a Sony és a Samsung LCD-gyártó vegyesvállalatáról

Bodnár Ádám, 2003. október 29. 14:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Samsung és a Sony együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá egy hetedik generációs laposkijelzőket gyártó vegyesvállalat alapításáról.

hirdetés
A Samsung és a Sony együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá egy hetedik generációs laposkijelzőket gyártó vegyesvállalat alapításáról.

Az előzetes megállapodás szerint az egyelőre ismeretlen nevű vegyesvállalat 2004 első negyedévében alakul meg és Dél-Koreában építi fel első gyártóüzemét, amely 2005 nyarán már teljes kapacitással üzemel. A 2 milliárd dolláros beruházással épülő gyárban havonta több tízezer, 1870x2200 milliméteres méretű kijelző-üveg készül.

A Samsung és a Sony elsősorban a rendkívül gyorsan növekedő LCD-TV piac igényeinek kielégítését tűzte ki célul. Iparági becslések szerint 2005-ben világszerte 14 millió ilyen készülék talál majd gazdára. A Samsung jelenleg is a legnagyobb LCD-gyártók közé tartozik, az átszervezésen áteső Sony azonban úgy tudja növelni piaci jelenlétét, hogy közben nem ruház be jelentősebb összeget -- mutatnak rá elemzők.

A Sony domináns pozíciót vívott ki magának a katódsugárcsöves televíziók piacán, ám viszonylag lomhán reagált az LCD TV-k növekvő népszerűségére. Minthogy a vállalat maga nem gyárt TFT LCD-paneleket, jelenleg a Samsungtól és az LG Philips LCD-től vásárolja ezeket. A dél-koreai gyártóval együtt alapítandó vegyesvállalat biztosítaná a Sony számára az alkatrészek folyamatos ellátását, míg a Samsung egy jelentékeny megrendelőt tudhatna maga mellett.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.