Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 29. 12:14

A Palm részvényesei jóváhagyták a Handspring felvásárlását és a PalmSource leválasztását

David Nagel
David Nagel
A Palm részvényesei tegnap tartott évi rendes gyűlésükön jóváhagyták a Handspring felvásárlását és a Palm OS operációs rendszer fejlesztéséért, illetve licenceléséért felelős PalmSource üzletág önálló vállalattá szervezését.

A döntések eredményeként a Palm le is zárta a Handspring felvásárlását és a PalmSource részvényei (PSRC) ma meg is jelentek a tőzsdén. A Handspringgel egyesült Palm új neve PalmOne (PLMO) lett. A PalmOne alkalmazottainak száma 815, a PalmSource-nál 311 alkalmazottat foglalkoztatnak.

A Palm 86 százalékban tulajdonosa a PalmSource-nak, a cég tulajdonosai minden egyes részvényük után 0,31 PalmSource értékpapírt kapnak. A vállalat 13,9 részvényt bocsát ki a Handspring tulajdonosok számára, akik minden egyes Handspring-részvényért 0,09 Palm-részvényt kapnak.

"A PalmSource leválasztásának legfontosabb ereménye, hogy immáron 100 százalékig az operációs rendszer fejlesztésére koncentrálhatunk" -- mondta David Nagel, a PalmSource elnök-vezérigazgatója. "Az önállósodási folyamat megosztotta a figyelmünket." A Palm még a tavasszal jelentette be, hogy önálló vállalattá kívánja szervezni a PalmSource részleget.

Nagel elmondta, hogy a PalmSource egyik legfontosabb célja, hogy megvesse a lábát az okostelefonok piacán, amelyek egyre jelentősebb hányadát teszik ki az eladott mobiltelefonoknak. A vállalat ezért a Palm OS operációs rendszer új változatát fejleszti, amelyet kifejezetten a mobiltelefonok igényeihez igazítanak. Az IDC szerint az okostelefonok forgalma 2007-ig évi átlagban 86 százalékkal nő.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról