:

Szerző: Barna József

2003. október 29. 10:03

Csökkent a RealNetworks vesztesége

A RealNetworks Inc. tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A médialejátszó szoftvereket forgalmazó vállalat vesztesége éves szinten jelentős mértékben csökkent.

A RealNetworks Inc. tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A médialejátszó szoftvereket forgalmazó vállalat vesztesége éves szinten jelentős mértékben csökkent.

A harmadik pénzügyi negyedévben a RealNetworks 51,8 millió dollár árbevételt ért el, ami 14 százalékos növekedést jelent a tavalyi év megfelelő időszakához viszonyítva. A vállalat hirdetésekből és előfizetési díjakból származó bevétele éves szinten 22 százalékkal 36,4 millió dollárra emelkedett. A veszteség 3,7 millió dollárra, részvényenként 2 centre rúgott, míg egy évvel korábban 35,4 millió dollár, részvényenként 22 cent volt. A tavalyi veszteséget azonban növelte egy 20,7 millió dolláros átszervezési tétel is. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 52,16 millió dolláros forgalom mellett részvényenként 2 centes veszteséget jeleztek előre.

A vállalat közölte, hogy a harmadik negyedév végén zeneszolgáltatása előfizetőinek száma meghaladta a 250 000 főt, ami 46 százalékos növekedést jelent a megelőző negyedévhez képest. A Rhapsody zeneszolgáltatás már több mint 400 000 dalt kínál letöltésre.

A negyedik pénzügyi negyedévre a RealNetworks 52 és 56 millió dollár közötti árbevételt vár 1 és 4 cent közötti részvényenkénti veszteség mellett. Az elemzők 54,7 millió dolláros forgalmat prognosztizálnak. A veszteség növekedése a Listen.com akvizíciójával kapcsolatos üzemi költségek és a Rhapsody növekvő marketingköltségei miatt várható.

A RealNetworks tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama rendes kereskedésben 1,58 százalékkal 7,09 dollárra emelkedett, majd a tőzsdezárás utáni kereskedésben 2,82 százalékkal 6,89 dollárra esett vissza.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.