Szerző: Ady Krisztián

2003. október 28. 17:10

Meglepő külsejű okostelefon a Nokiától: pár hónap múlva kapható a Nokia 7700

[infosync] A Nizzában évente megrendezett Nokia Mobile Internet Konferencián és az ausztráliai Destination Nokia 100% Pure Mobility rendezvényen mutatta be az utóbbi idők egyik legkülönlegesebb mobilkészülékét a finn Nokia. A Nokia 7700 WAN handheld Symbian operációs rendszerre alapozott Series 90 felülettel rendelkezik és számos újdonságot, eddig sosem látott megoldást kínál.

[infosync] A Nizzában évente megrendezett "Nokia Mobile Internet" Konferencián és az ausztráliai "Destination Nokia 100% Pure Mobility" rendezvényen mutatta be az utóbbi idők egyik legkülönlegesebb mobilkészülékét a finn Nokia. A Nokia 7700 "WAN handheld" Symbian operációs rendszerre alapozott Series 90 felülettel rendelkezik és számos újdonságot, eddig sosem látott megoldást kínál.

A Nokia 7700 készülék 640 x 320 pixeles "szélesvásznú" kijelzővel rendelkezik, mely 65000 szín megjelenítésére képes. Az akkumulátor kímélése érdekében lehetőség van a kijelző kisebb, 640 x 65 pixeles felületének használatára is. A zenei és videolejátszási képességeket beépített, 640 x 480 pixel felbontású kamera, FM-rádió, MMS támogatás és személyi asszisztens (PIM) szolgáltatások teszik teljessé.

Az adatok bevitelére a mellékelt ceruzával nyílik lehetőség, a kézírásfelismerő szoftver a tenyérgépeknél megszokott adatrögzítési sebességet biztosít. A beépített 64 MB-nyi memóriából 20-25 MB áll a felhasználó rendelkezésére, további bővítés MultiMedia Card memóriakártyával lehetséges.

A Nokia 7700 természetesen szinkronizálható a felhasználó számítógépével is. A kommunikációs lehetőségek listáján nem csak a GSM hálózatokon már általánosan elérhető GPRS csomag- és HSCSD vonalkapcsolt adatátvitel szerepel, hanem az akár ADSL sebességet biztosító EDGE is. A háromsávos mobilként is üzemelő készülék Bluetooth vezeték nélküli csatlakozásra is képes.

A Nokia 7700 "WAN handheld" várhatóan 2004 második negyedévében lesz megvásárolható Európában, Afrikában és Ázsiában.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.