:

Szerző: Ady Krisztián

2000. május 21. 15:42

Érdekesség

Egy érdekes dolgot találtam a GXS -en, mely a PCI busz kisajátításáról szól (bus hogging):

Egy érdekes dolgot találtam a GXS-en, mely a PCI busz kisajátításáról szól (bus hogging):

This bus hogging is a dirty trick to improve videocard performance but all other devices can suffer from it. There are ways to disable this hogging:

- adding a line in system.ini under the [display] section (maybe you need to add that section as well) After [display] add the line 'busthrottle=1' so (for S3 drivers):

[display]
busthrottle=1

Powerstrip suggests the following Registry tweak for the Savage:

[HKEY_LOCAL_MACHINEConfig001DisplaySettings]
"BusThrottle"="ON"


A fenti beállításokkal esetlegesen elérhetjük, hogy a Savage kártya ne foglalja le busmasterként a PCI buszt (ezzel a trükkel nagyobb teljesítményt mutatva), ezzel is akadályozva más kártyák (hang/hálózati, stb.) működését. Talán megoldás lehet olyankor, amikor játék közben a hang szaggat, és sok egyéb esetben...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.