Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

A harmadik negyedévben 1,1 százalékkal nőtt a kéziszámítógépek piaca

Bodnár Ádám, 2003. október 28. 09:29
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[CNET] Noha a harmadik negyedévben nőtt a tenyérgépek piaca, az egész évre vetített eladások minden bizonnyal a tavalyi szint alatt maradnak -- véli az International Data Corp. piackutató vállalat.

hirdetés
[CNET] Noha a harmadik negyedévben nőtt a tenyérgépek piaca, az egész évre vetített eladások minden bizonnyal a tavalyi szint alatt maradnak -- véli az International Data Corp. piackutató vállalat.

A harmadik negyedév során világszerte 2,37 millió kéziszámítógép talált gazdára, ami 1,1 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakának szintjénél. A tenyérgép-eladások az első negyedévben 21 százalékkal, a második negyedévben pedig 10,7 százalékkal csökkentek, éves szinten pedig 25 százalékos visszaesésre lehet számítani.

A gyártók rangsorában a Palm megőrizte vezető pozícióját, a vállalat piaci részesedése azonban 41,8 százalékról 35,6 százalékra csökkent. A Palm a negyedév során 843 ezer tenyérgépet értékesített. A HP lendületesen növelte eladásait, a vállalat piaci részesedése 17,6 százalékról 24,5 százalékra nőtt. A cég 581 ezer kéziszámítógépet adott el.

A gyártók versenyében a Sony végzett a harmadik helyen, a japán vállalat által eladott 273 ezer készülék 11,5 százalékos piaci részesedés megszerzésére volt elegendő. A negyedik helyet a Dell szerezte meg, a piaci újonc 136 ezer eladott géppel és 5,7 százalékos részesedéssel büszkélkedhet. A Toshiba 86 ezer tenyérgépet értékesített és 3,6 százalékos piaci részesedést szerzett.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.