:

Szerző: Ady Krisztián

2003. október 24. 20:53

Szállítja második generációs okostelefonját a tajvani HTC

[DigiTimes] A tajvani High Tech Computer (HTC) tegnap jelentette be, hogy megkezdte második generációs okostelefonja nagyobb mennyiségű szállítását az O2 európai mobiltelefon-szolgáltató számára. Az O2 várhatóan november elsejétől kezdi meg az XDA II fantázianevű smartphone értékesítését.

Az XDA II háromsávos, Amerikában is használható mobiltelefon modult tartalmaz, mely GPRS csomagkapcsolt adatátviteli szolgáltatást is támogat. A készülékben a Microsoft legújabb, Windows Mobile 2003 operációs rendszere található. A gyors működésért 400 MHz-es Intel XScale processzor, az adatok és programok tárolásáért 128 MB memória felel. Az okostelefon kijelzője 16 bites, 65000 szín és 240 x 320 pixel felbontás megjelenítésére képes.


Kép: DigiTimes

Az előd modellel ellentétben ebben a PDA-mobiltelefon kombinációban már videoállományok rögzítésére is képes kamera található, mellyel 640 x 480 pixeles digitális fényképek is készíthetők. A HTC körülbelül egy évvel ezelőtt dobta piacra első készülékét, melyet többek között a T-Mobile leányvállalatai is kínáltak ügyfeleik részére.

Hazánkban a Westel kínálatában vásárolható meg a HTC első smartphone-ja, QTEK fantázianéven. A készülékben 206 MHz-es processzor található, kijelzője csupán 4096 szín megjelenítésére képes.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.