Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 22. 15:40

Új iBook noteszgépek PowerPC G4 processzorral

Az Apple ma új iBook noteszgépeket jelentett be, amelyek PowerPC G4 processzorra épülnek. A korábbi modellek PowerPC G3 chipet tartalmaztak.

Az Apple ma új iBook noteszgépeket jelentett be, amelyek PowerPC G4 processzorra épülnek. A korábbi modellek PowerPC G3 chipet tartalmaztak.

A legolcsóbb iBook 800 MHz-es PowerPC G4 processzort, 12,1 hüvelykes kijelzőt, 256 Mbyte DDR memóriát és 30 Gbyte-os merevlemezt tartalmaz, a grafikai megjelenítésről ATI Mobility Radeon 9200 videochip gondoskodik. Az 1099 dolláros áron megvásárolható konfiguráció DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtóval rendelkezik.

A 14 hüvelykes kijelzővel felszerelt új iBook notebookok 933 MHz-es vagy 1 GHz-es processzorral vásárolható meg. A számítógépekben 256 Mbyte DDR SDRAM, ATI Mobility Radeon 9200 grafikus vezérlő és DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtó található. A 933 MHz-es processzorral szerelt változat 40 Gbyte-os, az 1 GHz-es PowerPC G4-gyel szerelt kivitel pedig 60 Gbyte-os merevlemezt tartalmaz. A számítógépek ára 1299 és 1499 dollár.

Az új iBook konfigurációk előre telepítve tartalmazzák a Mac OS X "Panther" operációs rendszert, valamint az Apple "digitális életstílus" szoftvereit, azaz az iSync, iCal, iPhoto, iMovie, iTunes alkalmazásokat, valamint a Safari webböngészőt. Az új iBook noteszgépek bejelentése mellett az Apple azt is közölte, hogy kifejezetten oktatási intézményeknek szánt eMac konfigurációi immáron 1099 dolláros áron is megvásárolhatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról