:

Szerző: Ady Krisztián

2003. október 22. 12:32

Hamarosan megjelenik az 5.1.1-es DivX videotömörítő kodek

A Clubic.com információi szerint küszöbön a következő, 5.1.1-es verziószámra hallgató DivX kodek megjelenése. Az új verzió kiadását a számtalan sebességet ért negatív visszajelzés miatt határozta el a DivXNetWorks. Az 5.1-es verzióban található sebesség/minőség csúszka normál állása megfelelt a korábbi verziók slowest állásának, míg az 5.1-es változat slowest állása még jobb minőséget, ezzel együtt lassabb kódolást nyújt, ezt azonban nem kommunikálta megfelelően a vállalat.

A Clubic.com információi szerint küszöbön a következő, 5.1.1-es verziószámra hallgató DivX kodek megjelenése. Az új verzió kiadását a számtalan sebességet ért negatív visszajelzés miatt határozta el a DivXNetWorks. Az 5.1-es verzióban található sebesség/minőség "csúszka" normál állása megfelelt a korábbi verziók "slowest" állásának, míg az 5.1-es változat "slowest" állása még jobb minőséget, ezzel együtt lassabb kódolást nyújt, ezt azonban nem kommunikálta megfelelően a vállalat.

A DivXNetworks által kiadásra kerülő 5.1.1-es kodekben javítják ezt a "problémát", számos más hiba kiküszöbölése mellett. A fejlesztések várhatóan a következő teljesítménynövekedést okozzák:

  • A "Fast" pszichovizuális mód 80 százalékkal gyorsabb, mint az 5.1-es verzióban
  • Az 5.1.1 DivX enkóder 50 százalékkal gyorsabb az 5.1-es verziónál és 12 százalékkal az 5.0.5-nél
  • A "Slow fox trot mode" 50 százalékkal gyorsabb az 5.1-es verziónál
  • A "Slowest" mód 50 százalékkal gyorsabb az 5.1-es verziónál
  • A "Fastest" mód 20 százalékkal gyorsabb az 5.1-es verziónál
  • A "Fastest" módban elért képminőség jelentősen javul

Az új verzió megjelenése pár héten belül várható, a bétatesztelés már folyamatban van.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.