:

Szerző: mz

2000. május 20. 20:35

Újabb részletek a visszahívásról

Az Intel felfedett néhány további részletet az alaplapok visszahívásával kapcsolatban. A cég emellett az ügy kapcsán csökkentette első negyedévi várható eredményét, 8,02-ről 7,99 milliárd dollárra.
Azok a végfelhasználók, akik az Intel CC820-as "Cape Cod" alaplapját vásárolták meg, a cég kérése szerint küldjék vissza azt, helyette egy MTH egység nélküli VC820, avagy "Vancouver" alaplapot fognak kapni. Akik harmadik féltől vásároltak hibás alaplapot, azok várhatóan pénzbeli kártérítést kapnak. Az Intel szóvivője szerint tárgyalásokat folytatnak az OEM gyártókkal is valamilyen megoldás ügyében.
Az új VC820 alaplapok 128 Mbyte Direct RDRAM-ot tartalmazhatnak, minimum PC700-as sebességgel. Egyes források szerint az Intel körülbelül egymillió memóriamodult vásárolt, bár pontos adatokat nem tudni a felhalmozott készletekről.
A harmadik féltől vásárlók, pl. az Asustek ügyfelei pénzbeli térítésre számíthatnak, melynek várható összege 150-200 USD. Az egyelőre ismeretlen, hogy a szállítási költségeket ki fizeti.
Az Asustek képviselője szerint körülbelül 150,000 alaplapjukat érinti a probléma, mely a termelés nagyjából 5 százaléka. A Micro Star International a havi 500,000-700,000-res termelésének 2-3 százalékát érinti a probléma.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.