Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. október 29. 14:10

Jóváhagyásra vár a Monortel ADSL hálózatának bővítési terve

Lesz ADSL-bővítés a Monortel területén, ám a fejlesztés részleteiről még nem tudni sokat. A szolgáltató idén év végén tervezi elkezdeni a bővítési munkálatokat, ám a ezek mértéke, a bővítés kapcsán érintett települések listája még változhat.

[HWSW] Lesz ADSL-bővítés a Monortel területén, ám a fejlesztés részleteiről még nem tudni sokat. A szolgáltató idén év végén tervezi elkezdeni a bővítési munkálatokat, ám a ezek mértéke, a bővítés kapcsán érintett települések listája még változhat.

A 2002 márciusában hét településen elindult ADSL-szolgáltatási infrastruktúrát eddig egyszer, tavaly augusztusban bővítette a Monortel, amikor kapacitásbővítésen túl további három településen tették elérhetővé a népszerű szélessávú hozzáférést. Ezt követően azonban leálltak a fejlesztési munkák, a szolgáltató honlapjának tanúsága szerint új előfizetők bekapcsolása már csak rendszerbővítés révén lehetséges.

A fejlesztések időpontja azonban tolódott, előbb 2003 harmadik, majd negyedik negyedévére hirdette meg a szolgáltató. Mint Szűcs Lászlótól, a UPC (a Monortel tulajdonosa) szóvivőjétől megtudtuk: az ADSL fejlesztések kapcsán egyelőre tulajdonosi jóváhagyásra vár a vállalat.

Szűcs elmondta azt is, hogy a szolgáltató indult az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatán, melynek november közepén lesz az eredményhirdetése. A pályázat elbírálása jelentősen befolyásolhatja a fejlesztések ütemét, irányát, ezért konkrét információk még nincsenek arról sem, hogy a 29-es körzet mely településein lesz elérhető az ADSL, illetve melyik, már "adslesített" településen bővít a szolgáltató.

Szűcs szerint amennyiben a tulajdonosi hozzájárulás is megérkezik -- az IHM pályázat eredményétől függetlenül -- november végén mindenképpen elkezdik a hálózatbővítést, s ez ütemesen történik majd, tehát várhatóan elhúzódik decemberig. Mivel csak központokba beszerelendő eszközökről van szó, nem kell negyedéveket várni a bővítés befejezésére. Szűcs szerint idén év végén már elképzelhető, hogy a kibővített hálózatot használhatja az ADSL-re váró Monortel ügyfelek némelyike.

Szűcs szerint részletes tájékoztatást, ütemtervet csak azt követően tesznek közzé, ha a szükséges eszközöket is megrendelték.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról