Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Megkétszerezte forgalmát a SanDisk

Barna József, 2003. október 15. 18:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Eli Harari
Eli Harari
[SBN] A flash alapú memóriakártyáiról ismert SanDisk ma tette közzé harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A sunnyvale-i vállalat árbevétele éves szinten megduplázódott, míg nyeresége több mint megnégyszereződött.

A szeptember 28-án véger ért harmadik negyedévben a SanDisk 281,4 millió dolláros árbevételt ért el, míg a tavalyi év bázisidőszakában a forgalom 141,1 millió dollárra rúgott. A vállalat nyeresége 50,6 millió dollárt, részvényenként 60 centet tett ki, szemben a tavalyi év megfelelő időszakának 11,3 millió dolláros, részvényenként 16 centes profitjával.

Eli Harari, a SanDisk elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a negyedév során mind az OEM, mind pedig a viszonteladó ügyfelektől érkező megrendelések rendkívül erősek voltak. A vállalat a negyedév során sikeresen tért át a 0,13 mikronos csíkszélességű gyártástechnológiára, és 32 százalékról 35 százalékra növelte bruttó haszonrését. Ez volt az első olyan negyedév, melyben a SanDisk 10 milliónál több memóriakártyát értékesített.

A jelenlegi, negyedik pénzügyi negyedévben a szezonális trendeknek megfelelően erős forgalmat vár a vállalat. A most közzétett előrejelzések szerint az éves árbevétel meghaladja majd az 1 milliárd dollárt. Szeptemberben a SanDisk még 950 millió dolláros éves forgalmat prognosztizált.

A vállalat ma a tőzsde nyitása előtt hozta nyilvánosságra pénzügyi eredményeit. Részvényei hírünk írásának idején 5,77 százalékkal a tegnapi záróérték felett, 4,35 dolláron cseréltek gazdát a Nasdaqon.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!