:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. május 20. 00:33

Túlhajtott Celeronok?

Szerkesztőségünk értesülései szerint Japánban már kaphatók a 633 és 667 MHz-en működő Intel Celeron mikroprocesszorok, annak ellenére, hogy az Intel valójában még be sem jelentette őket! A processzorok furcsa érdekessége, hogy az eddig szokásos 1.5V helyett 1.65V feszültségen üzemelnek, summa-summárum túl vannak hajtva. Történt még egy aprócska változtatás a kivitelben, az eddig látott 2 kondenzátor helyett 12 látható a processzor tokján.

Az Intel valószínűleg az AMD Duron közeli bejelentése miatt volt kénytelen ezt a húzást megtenni, hiszen az Athlonok gyártásánál szerzett tapasztalatok nyomán szinte biztosra vehető, hogy a Duron processzorok már a bejelentésük pillanatában elégséges mennyiségben állnak majd a számítógépgyártók és vásárlók rendelkezésére 600, 650 és 700 MHz-es változatban egyaránt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.