:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 6. 17:49

A PeopleSoft ismét megemelte negyedéves előrejelzését

Craig Conway
Craig Conway
A nagyvállalati szoftvereket gyártó PeopleSoft ismét megemelte negyedéves kilátásait: a vállalat bejelentette, hogy a nemrégiben véget ért harmadik negyedévben a korábbi előrejelzéseknél magasabb forgalmat és nyereséget ért el.

A PeopleSoft a múlt hónapban egyszer már megemelte harmadik negyedéves pénzügyi eredményeire vonatkozó előrejelzését, 575 millióról 590 millió dollárra módosította bevételi prognózisát és 10-ről 11 centre emlelte részvényenkénti nyereségelőrejelzését. Mai közleménye szerint a vállalat még a megemelt értékeknél is jobb eredményekre számít.

Elemzők szerint a PeopleSoft nem fogja jelentősen túlszárnyalni korábbi negyedéves előrejelzését, azonban a kedvező eredmény mindenképp annak a jele, hogy a vállalat túllépett az Oracle ellenséges felvásárlási ajánlatának kedvezőtlen hatásain és halad a maga útján.

Amennyiben a PeopleSoft becslései helytállóak, ez lesz sorban a második olyan negyedév, amikor a vállalat javuló eredményekről számol be, annak ellenére, hogy Damoklész kardjaként még mindig feje felett lóg az Oracle ellenséges felvásárlási ajánlata. A második negyedévben a PeopleSoft 497 millió dollár forgalom mellett részvényenként 11 cent eredményt ért el. Noha az új licencek értékesítéséből származó bevétel csökkent, ezt a cég az Oracle felvásárlási ajánlata körül kialakult bizonytalan helyzettel magyarázta.

Craig Conway, a PeopleSoft elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a vártnál kedvezőbb negyedéves eredmények oka, hogy az ügyfelek pozitívan fogadták a J.D. Edwards felvásárlását. "Ha jobb szoftvereket, több választási lehetőséget kínálunk ügyfeleinknek, ráadásul a már meglevő befektetéseikre építve, többet is vásárolnak" -- mondta Conway.

Korábban a PeopleSoft megemelte a 2003-as és 2004-es évre vonatkozó előrejelzését is. Az idei évben a vállalat 2,1-2,2 milliárd dolláros forgalomra és részvényenkény 52-55 cent nyereségre számít, jövőre pedig 2,8-2,9 milliárd dolláros bevételt és 90-95 centes részvényenkénti profitot vár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

weekly

0

Mit adott nekünk a GSM?

2024. április 26. 10:20

Hazánkban harminc éve indultak az első GSM-hálózatok, ennek elő- és utóéletéről csevegünk kicsit ebben az adásban.

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.