Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az IBM konferenciát, ingyenes oktatást szervez informatikai tanárok részére

Bodnár Ádám, 2003. október 06. 12:15
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Mmd] Az IBM Magyarországi Kft. első ízben rendez konferenciát honi informatika tanárok részére. A rendezvénnyel a vállalat egy

hirdetés
[Mmd] Az IBM Magyarországi Kft. első ízben rendez konferenciát honi informatika tanárok részére. A rendezvénnyel a vállalat egy hagyományteremtő sorozatot nyit meg, melynek részeként évente kétszer kerül majd sor hasonló, kétnapos hétvégi konferenciákra. Az Európában eddig egyedülálló rendezvény a jövőben mintaként kíván szolgálni. Az első eseményre 2003. november 8-án és 9-én (szombat- vasárnap) kerül sor az ELTE területén.

A konferencia célja, hogy növelje a tanárok IBM termékismeretét, és elősegítse a legfrissebb technológiák megismerését a honi oktatásban. A konferencia szervezésével az IBM szeretné elérni, hogy az oktatási intézményekben a legmodernebb technológiát képviselő termékeket használják, valamint szeretne hozzájárulni a tanárok, és rajtuk keresztül a diákok tudásának folyamatos fejlesztéséhez és színvonalának emeléséhez Magyarországon.

A program párhuzamosan hét témakörben zajlik, és a szervezők gondoskodtak arról, hogy legyen egy témakör, amely általában pár szóban bemutatja az IBM szoftver termékeit. A szoftver termékek öt nagy csoportra bonthatók. Ezek a Rational, Data, WebSphere, Lotus, és Tivoli. A nagy csoporton kívül vannak még további szoftverek is, ide tartozik például a Catia.

A nagy csoportok bemutatása két- két órás, míg a Catia általános bemutatása 45 perces előadásokon történik. A szoftver termékek általános bemutatását az IBM szoftver- csoportjának munkatársai, a Catia CAD termékcsalád bemutatását a Haitec Magyarországi Kft. munkatársai végzik.

Az IBM tervei szerint a tanári konferencia a későbbiekben évente kétszer kerül megrendezésre, egyszer az őszi és egyszer a tavaszi félévben. Jelen esetben csak a felsőoktatás és a középfokú oktatás tanárait várják, későbbiekben ezt a programot az IBM szeretné kiterjeszteni az általános iskolák felé is. Az idei évben a maximális létszám 150 fő, de a következő rendezvény megszervezésénél figyelembe veszik az idei, nem kielégített igényeket is.

A konferenciára Andrési Attilánál, az IBM non-profit oktatási programok szervezőjénél lehet jelentkezni.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.