:

Szerző: Vörös Péter

2003. október 6. 08:45

Vodafone KK néven folytatja a japán J-Phone mobilszolgáltató

Darryl E. Green
Darryl E. Green
[NE Asia Online] A harmadik legnagyobb japán mobiltelefon-szolgáltató, a J-Phone Co. Ltd. neve október 1-től Vodafone KK. A Vodafone Group Plc 2001 szeptemberében vette át a Japan Telecom, a J-Phone anyavállalatának irányítását, azóta a Vodafone fokozatosan készítette elő a márkanévváltást.

Darryl E. Green, a Vodafone KK elnök-vezérigazgatója jelentette be a névváltoztatást, és kifejtette álláspontját a harmadik generációs (3G) mobiltelefon-szolgáltatásokkal kapcsolatban. A vállalatvezető egyúttal bemutatta az NEC által gyártott, analóg tévéadások vételét lehetővé tevő mobiltelefon prototípusát.

A cég 3G mobiltelefon-előfizetőinek számával kapcsolatban Green elismerte, hogy nehéz lesz elérni a kitűzött 1 milliós szintet az elindulástól számított egy éven belül, bár várhatóan hamarosan el fogják érni azt. A Vodafone KK mindent megtesz a 3G szolgáltatás növekedéséért, a cég az idén 2,25 milliárd dollár tőkebefektetést eszközöl e területen.

Az utóbbi időben viszonylag lassú volt a J-Phone-előfizetők számának növekedése, Green ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy az adatkommunikációra vonatkozó díjtételek csökkentésétől az előfizetők számának emelkedését várja.

A cég mobiltelefon-stratégiáját illetően a vállalatvezető elmondta, hogy a Vodafone KK több készüléket tud majd nyújtani a fogyasztóknak. Míg az NTT DoCoMo -- Japán legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatója -- évente 25 millió mobiltelefont értékesít, addig a J-Phone mindössze 8-10 milliót. A Vodafone KK mobiltelefon-kínálata azonban ki fog terjedni a Vodafone-csoport teljes kínálatára, beleértve az olyan globális gyártókat, mint a Nokia, a Motorola, a Siemens és a Sony Ericsson.

Green szerint a piacon lévő mobiltelefonok körének szélesedése egyértelműen jó hír a japán fogyasztók számára. Ugyanakkor várhatóan a szigetország mobiltelefon-gyártói is több külföldi piacon jelennek meg készülékeikkel.


Analóg TV-adás vételére alkalmas NEC mobiltelefon (prototípus)

Az újságírók nem kis meglepetésére Green bemutatta egy olyan mobiltelefon prototípusát, amely képes analóg tévéadások vételére. A készülék, melyet az NEC gyárt, várhatóan decemberben kerül forgalomba, ám az ára és a megjelenés pontos dátuma egyelőre nem ismert.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.