Szerző: Barna József

2003. október 3. 16:56

Erős negyedévet zárt az ATI

Az ATI Technologies ma hozta nyilvánosságra negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit. A kanadai grafikuschip-gyártó vállalat a negyedév során kimagaslóan teljesített, mind nyeresége, mind pedig árbevétele meghaladta a várakozásokat.

Az ATI Technologies ma hozta nyilvánosságra negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit. A kanadai grafikuschip-gyártó vállalat a negyedév során kimagaslóan teljesített, mind nyeresége, mind pedig árbevétele meghaladta a várakozásokat.

Az augusztus 31-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévben az ATI 380,7 millió dolláros árbevételt ért el, ami 70,8 százalékos növekedés a tavalyi év bázisidőszakában realizált 222,9 milliós* forgalomhoz képest. A forgalom felülmúlta a vállalat és az elemzők előrejelzéseit. A cég vezetői 335-365 millió dolláros, míg az elemzők átlagosan 363 millió dolláros árbevételt prognosztizáltak.

Az ATI nettó nyeresége 22,3 millió dollárra, részvényenként 9 centre rúgott, szemben az egy évvel ezelőtt elért 34,6 millió dolláros, részvényenként 15 centes veszteséggel. A cégérték amortizációját és egyéb egyszeri tételeket nem számolva vállalat nyeresége 29 millió dollárt, részvényenként 12 centet tett ki. A Reuters Research által megkérdezett elemzők részvényenként 10 centes profitot vártak.

Az eredmények nyilvánosságra hozatala kapcsán kiadott közleményében K. Y. Ho, az ATI elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy minden termékvonal hozzájárult a jelentős negyedéves árbevétel-növekedéshez. Ez volt ugyanakkor az első alkalom, hogy a szórakoztatóelektronikai berendezésekben használt lapkák forgalma kimutathatóan hozzájárult a cég eredményeihez. Emellett éves szinten jelentősen növekedett a noteszgépekbe és asztali számítógépekbe szánt megoldások forgalma is.

A jelenleg is tartó első pénzügyi negyedévre az ATI 400-430 millió dollár közötti árbevételt vár a negyedik negyedéves nyereséggel megegyező, vagy annál enyhén magasabb profit mellett. A forgalomnövekedés motorja ezúttal az ünnepi szezonban hagyományosan növekvő kereslet lesz, közölte a cég.

Az ATI ma a tőzsde nyitása előtt hozta nyilvánosságra eredményeit. Hírünk írásának idején részvényei a Nasdaqon 2,89 százalékkal a tegnapi záróérték alatt, 15,809 dolláron cseréltek gazdát.

*A vállalat egy évre visszamenően revideálta könyvelését, a közölt összehasonlító adatok már a módosított eredményeket tükrözik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról