Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. október 3. 12:29

Nem volt jogsértő a UPC adatforgalmi korlátozása

A Gazdasági Versenyhivatal jogsértés hiányában megszüntette a UPC ellen indított eljárást. A versenyhivatal tegnap kiadott sajtóközleménye szerint a fogyasztók megtévesztésének gyanúja nem nyert igazolást.

[HWSW] A Gazdasági Versenyhivatal jogsértés hiányában megszüntette a UPC ellen indított eljárást. A versenyhivatal tegnap kiadott sajtóközleménye szerint a fogyasztók megtévesztésének gyanúja nem nyert igazolást.

Mint emlékezetes, tavaly nyáron kezdte el alkalmazni a UPC a chello internetszolgáltatásával kapcsolatban azt az adatforgalmi limitet, melyet a szolgáltató a chello indításától kezdve szerepeltetett a vállalkozási feltételeiben, ám a UPC ezzel kapcsolatos tájékoztatása a szolgáltató és ügyfelei között már sok vitára adott okot.

A chello szolgáltatás egyik előfizetője nyújtott be panaszt -- számos UPC-s előfizető támogató aláírásával -- több szervezethez is, így a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség és a Hírközlési Felügyelet mellett a Gazdasági Versenyhivatalhoz is. A panasz lényege az volt, hogy a UPC a vállalkozási feltételekben szereplő korlátozáshoz képest úgy kommunikálta az adatforgalmi limitet, mintha az nem tartozna a szolgáltatáshoz.

A UPC érvelése ezzel szemben az volt, hogy a korlátozás ténye a vállalkozási feltételekből kiolvasható volt. A fogyasztó beadványait többnyire hatáskör hiányában utasították el a szervezetehivatalok, míg a versenyhivatal pedig a panaszt -- azaz a fogyasztók megtévesztését -- nem találta bizonyítottnak.

A versenyhivatali eljárást elindító magánszemély lapunk megkeresésére elmondta, hogy nem zárkózik el a fellebbezéstől, ám a határozatot még nem kapta kézhez, döntést ennek ismeretében hoz majd. A UPC adatforgalmi korlátozásával kapcsolatos vitákat a upckorlat.freeweb.hu címen dokumentálták.

Szólj hozzá a fórumban!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról