Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 2. 10:33

Elbocsátások a PeopleSoftnál

[WSJ] A PeopleSoft megkezdte korábban bejelentett elbocsátását, a vállalat alkalmazottainak mintegy 7 százalékától válik meg. Az érintett dolgozókat a múlt héten értesítették.

[WSJ] A PeopleSoft megkezdte korábban bejelentett elbocsátását, a vállalat alkalmazottainak mintegy 7 százalékától válik meg. Az érintett dolgozókat a múlt héten értesítették.

"Olyan gyorsan kell végrehajtanunk a leépítést, amilyen gyorsan csak lehet, hogy minél hamarabb realizáljuk a megtakarítást" -- mondta Steve Swasey, a PeopleSoft szóvivője, aki közölte, hogy az elbocsátott alkamazottak túlnyomó többsége adminisztrációs feladatokat lát el. A szóvivő egyelőre nem árulta el, hogy pontosan hány dolgozónak mond fel a PeopleSoft.

A PeopleSoft szeptember elején közölte, hogy 750-1000 alkalmazottat bocsát el annak érdekében, hogy jövőre 207 millió dollárt takarítson meg. A cég augusztus végén fejezte be a J.D. Edwards felvásárlását.

"Számos kettős feladatkör van, amelyeket konszolidálni tudunk" -- mondta Kevin Parker pénzügyi igazgató, aki cáfolta hogy az elbocsátások elsősorban a frissen megvásárolt J.D. Edwardsot érintenék. A J.D. Edwards alkalmazottainak száma jelenleg 5 ezer körül van, a PeopleSoftnál közel 8 ezren dolgoznak.

A cég további részleteket tesz közzé az elbocsátásokról, amikor bejelenti negyedéves eredményeit -- mondta Swasey. A vállalat vezetői 575-595 millió dolláros forgalomra és 10-11 centes részvényenkénti eredményre számítanak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról