Szerző: Vörös Péter

2003. október 2. 08:22

EMC: új, nyílt felügyeleti szoftverek kis és közepes szervezetek számára

[Hill and Knowlton] Az EMC bejelentette, hogy kaphatók EMC VisualSRM és EMC VisualSAN nevű középrétegbeli tárolóeszköz-felügyeleti szoftverei, amelyek kifejezetten a kis és közepes méretű szervezetek számára készültek a hálózatos tárolási környezetek leegyszerűsítésére és automatizálására.

[Hill and Knowlton] Az EMC bejelentette, hogy kaphatók EMC VisualSRM és EMC VisualSAN nevű középrétegbeli tárolóeszköz-felügyeleti szoftverei, amelyek kifejezetten a kis és közepes méretű szervezetek számára készültek a hálózatos tárolási környezetek leegyszerűsítésére és automatizálására.

Az egyszerűen telepíthető és használható, nyílt Visual szoftvercsalád tagjaival a rendszergazdák nagyobb értéket realizálhatnak tárolóeszközeikből: központosíthatják a felügyeletet, megnövelhetik a kapacitás-kihasználtságot és automatizálhatják a korábban olya terhez tárolóerőforrás-felügyeleti (SRM) és tárolóeszköz-hálózat (SAN) felügyeleti feladatokat.

"A mai nagyvállalatokhoz hasonlóan a közepes cégekre is nehezedik a gyorsan növekvő tárolási erőforrások felügyeletének terhe, ugyanakkor viszonylag szűkös költségvetésből és szerény személyzettel kell dolgozniuk" -- mondta Mark Lewis, az EMC nyílt szoftverekért felelős alelnöke és műszaki vezérigazgatója. "Ugyanakkor, szemben a nagyvállalatokkal, ezeknél a cégeknél gyakran hiányzik a tárolóeszközök terén szerzett tapasztalat, ezért olyan megoldásokat igényelnek, amelyeknek fő tulajdonsága az egyszerűség. Az EMC VisualSRM és VisualSAN megoldásai rendkívül nagy teljesítményű és roppant egyszerűen használható eszközök, amelyek segítenek a vásárlóknak csökkenteni felügyeleti költségeiket."

A kapacitás-kihasználtság és a rendelkezésre állás növeléséhez készített VisualSRM egy nyílt tárolóeszköz-felügyeleti szoftver, amely fájlszintű jelentéskészítési és központi tárolóerőforrás-felügyeleti funkciókat biztosít a szervezet összes főbb tárolási és szerverplatformjához. A VisualSRM alkalmazások széles körét támogatja, így a Microsoft Exchange, Oracle, Sybase és SQL Server adatbázisokat. A VisualSRM integrálódik a nagy biztonsági mentési és keretrendszergyártók – az IBM, a VERITAS, a HP, a CA és a BMC – más tárolóeszköz-felügyeleti alkalmazásaival is.

A VisualSRM nagyteljesítményű megoldást kínál az információ teljes életciklusára kiterjedő felügyeletére. Használatával a rendszergazdák:

  • Nyomon követhetik a rendszer és az egyéni tárolóhely-fogyasztást és kikényszeríthetnek kapacitás-kihasználtsági küszöbértékeket, ezzel garantálva, hogy a kapacitás ott és akkor rendelkezésre áll, amikor szükség van rá;
  • Irányelveket állíthatnak be a fájlok mozgatásához, törléséhez, tömörítéséhez és archiválásához az információ életkora, a fájl legutolsó elérési ideje, valamint az előre definiált kapacitás- küszöbértékek alapján;
  • Kategorizálhatják az adatokat és kategória alapú tárolóeszköz-felügyeleti irányelveket hozhatnak létre, hogy az adott információt mindig a legmegfelelőbb és leginkább költséghatékony eszközön tárolhassák.

A közepes méretű SAN környezetek bonyolultságának és költségeinek csökkentésére készített, kifinomult hálózat-, teljesítmény- és konfigurációfelügyeleti funkciókat kínáló VisualSAN segítségével egyetlen nézetben tekinthető meg a tárolóeszköz-hálózatok összes eszköze.

A VisualSAN felügyeleti csomag három modulból áll:

  • A VisualSAN Network Manager az alapvető VisualSAN alkalmazás a független SAN-eszközök figyeléséhez. Közös felületként szolgál a többi modul integrációjához.
  • A VisualSAN Configuration Manager segítségével rögzíthetik a rendszergazdák a SAN-konfiguráció állapotát egy adott időpillanatban összehasonlítás, visszamenőleges referencia, változáskezelés, eszközfelügyelet, illetve egy adott SAN-topológia átmásolása érdekében.
  • A VisualSAN Performance Manager egy SAN kapcsolati statisztikájának élő és visszamenőleges elemzéseit végzi.

A nyílt SAN-felügyelethez készült EMC VisualSAN jelenleg az EMC CLARiiON hálózati tárolórendszereket támogatja, és a jövőben, a Storage Management Initiative - Specification (SMI-S) véglegesítése után más középszintű tárolási platformokat is támogatni fog.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról