Szerző: zsozso

2000. május 19. 11:26

Yamaha 4416

    Szia!

    Kicsit keson, de azert meg megirom velemenyemet az egyik cikkel kapcsolatban, ahol ezt irod: "Nem tudom melyik Yamaha-d van, de a 4416-os (4x/4x/16) borzalmasan megbízhatatlanra sikeredett. Az első szériák (a '98 év végiek)pl. nem tudtak 4x-esen újraírni..."
    Nos, ezt ugy irtad, mintha ennek az ironak rengeteg hibaja lenne. Az enyem ugyan 99 januari darab, tud  4x ujrairni, sot nagyon megbizhato. (Nemcsak szerintem, egy par ismerosomnek is ilyen van, nekik sincs semmi gondjuk vele.) En is hallottam hogy az elso szeriak tenyleg gagyik voltak, de ettol meg a gyartas felfutasaval a kesobbi irok jora sikerultek, ezert szerintem nehany rossz szeriaju keszulek miatt nem kene az egesz 4416 sorozatot ugy minositeni, hogy "borzalmasan megbízhatatlanra sikeredett.."
    Csak ennyi, gratulalok az egesz hwsw-hez, meg a forumhoz is, csak igy tovabb!
    Udvozlettel,
     Kéninger Ferenc


Valóban, a 98-asok nem tudtak 4x-esen írni (Firmware csere után igen, de ezt inkább ne tekintsük supportnak). Ez mondjuk egy -- az első!!! -- 4x újraírónál elég ciki. Ezen kívül nem volt semmi típushibája. A bajom a meghibásodási aránnyal van:

  • 1688 db eladott 4416 (100%)
  • ebből szervizre behozott: 540 db (32%)!!!!
  • ebből fejtisztitással stb. megjavítva 267 db (15.9%)
  • vissza a gyártóhoz 273 db (16.1%)


  • Ehhez képest a 268 db eladott TEAC-ből 2 db vissza. 1 gar, 1 javítva.

    Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról