Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 25. 11:30

Harmadik generációs hálózatokon is használható mobiltelefont jelentett be a Nokia

A Londonban rendezett 100% Design rendezvény keretein belül mutatta be a Nokia legújabb mobiltelefonját, a 7600 modellt. A készülék érdekessége, hogy a GSM900/1800 hálózatok mellett a harmadik generációs WCDMA hálózatokban is használható.

A Londonban rendezett "100% Design" rendezvény keretein belül mutatta be a Nokia legújabb mobiltelefonját, a 7600 modellt. A készülék érdekessége, hogy a GSM900/1800 hálózatok mellett a harmadik generációs WCDMA hálózatokban is használható.

A futurisztikus külsejű készülék 65 ezer árnyalat megjelenítésére képes színes kijelzőt, képek és legfeljebb 2,5 perc hosszú videoklipek rögzítésére is alkalmas kamerát, valamint zenelejátszót is tartalmaz. Utóbbi a telefon beépített memóriájából akár 50 perc MP3 vagy AAC formátumú zenét képes lejátszani.

A Nokia 7600 természetesen kezeli a multimédiás üzeneketet és XHTML böngészővel is felszerelték. A WCDMA hálózatokon elérhető 384 kbps sebességű letöltés lehetővé teszi, hogy a felhasználók valódi multimédiás tartalmat érhessenek el a Nokia 7600 segítségével. A mobiltelefon természetesen infravörös porttal és Bluetooth adóvevővel is rendelkezik.

A GSM900/1800 és a harmadik generációs WCDMA hálózatokon egyaránt használható Nokia 7600 a negyedik negyedév során kerül az európai üzletekbe. A kivételes formaterv jegyében a készülékből ezer egyedi kivitelű darab is készül, amelyet Európa nagy divatüzleteiben lehet majd megvásárolni -- minden bizonnyal kivételesen magas áron.

A 87x78x18 milliméter méretű és 123 gramm tömegű mobiltelefon a világ legkisebb olyan készüléke, amely egyaránt használható GSM és WCDMA hálózatokban. A Nokia állítása szerint a készülék GSM üzemmódban 4 óra, WCDMA üzemmódban 3 óra beszélgetési időt biztosít, készenléti ideje pedig akár 12 nap is lehet.

A telefonnal egyidőben a Nokia bemutatta "Image Frame" készülékét is, amely egy képkeretbe foglalt kijelző, amelyet a felhasználók az asztalra vagy a polcra helyezhetnek és amelyre infravörös vagy kapcsolaton küldhetik el megjelenítésre szánt képeiket. Az Image Frame legfeljebb 50 fotó tárolására alkalmas. A digitális képkeretnek jövőre forgalomba kerül egy olyan változata is, amelybe SIM kártyát lehet helyezni és a fotókat multimédiás üzenetben fogadja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról