Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 24. 15:01

Az Ericsson IPv6 nemzetközi barangolást mutatott be kereskedelmi GPRS hálózaton

Az Ericsson és a TeliaSonera sikeresen mutatott be IPv6 szolgáltatásokat nemzetközi barangolás keretében, kereskedelmi GPRS hálózaton.

Az Ericsson és a TeliaSonera sikeresen mutatott be IPv6 szolgáltatásokat nemzetközi barangolás keretében, kereskedelmi GPRS hálózaton.

A bemutató bebizonyította, hogy automatikus IP tunneling (protokollok egymásba ágyazása) alkalmazásával lehetséges az IPv6 szolgáltatások támogatása kereskedelmi mobil infrastruktúra esetén, akár barangolás során is. A sikeres megvalósítás az első lépésnek tekinthető az eredeti IPv6 hálózatok és szolgáltatások felé, beleértve az azonos szintű alkalmazásokat is.

IPv6-képes laptopot és Sony Ericsson GPRS PCMCIA-t használtak a kapcsolat felállításához a belgiumi kereskedelmi GPRS hálózaton keresztül a TeliaSonera svédországi saját hálózatához. A laptop-kliens automatikusan létrehozott egy IPv6-in-IPv4 alagutat az ISATAP (Intra-Site Automatic Tunnel Addressing Protocol, helyszínen belüli automatikus alagútcímzési protokoll) alkalmazásával a TeliaSonera IPv6 mobil teszthálózatához, ahol az IPv6 alkalmazási szerverek találhatók, és biztosított a csatlakozás az IPv6 Internethez.

"Ez az Ericsson és a TeliaSonera közös teljesítménye" -- nyilatkozta Hakan Eriksson, az Ericsson Kutatásfejlesztési részlegének alelnöke és vezérigazgatója. "Építünk az IPv6 szabványosítási munka során kialakított kapcsolatunkra, és tapasztalatokat szerzünk, amelyeket hasznosíthatunk majd az azonos szintű mobilszolgáltatások terén, illetve a teljesen IPv6-alapú IMS (információmenedzsment-rendszer) bevezetésénél.

"A TeliaSonera kereskedelmi GPRS hálózatán végrehajtott közös bemutató bizonyítja, hogy képesek vagyunk IPv6-alapú új kereskedelmi szolgáltatások bevezetésére a meglévő IPv4 tartományban" -- jelentette ki Hakan Dahlström, a TeliaSonera mobilhálózatokkal foglalkozó részlegének a hálózatokért és a termelésért felelős ügyvezetője. "A bemutató úgy is tekinthető, mint az első lépés az IPv6 teljes körű megvalósítása felé a mobil és vezeték nélküli hálózatokban."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról