Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

GoForce: mobil eszközökben használható grafikus vezérlővel jelentkezett az NVIDIA

Bodnár Ádám, 2003. szeptember 23. 17:37
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Jen-Hsun Huang
Jen-Hsun Huang
A Computex kiállításon az NVIDIA bemutatta mobil eszközöbe szánt grafikus processzorcsaládjának csúcsmodelljét, a GoForce 2150 chipet. A vállalat nemrégiben vásárolta fel az ilyen jellegű termékeket fejlesztő és gyártó MediaQ vállalatot, ennek a tranzakciónak az első gyümölcse a GoForce.

Az NVIDIA bejelentése szerint a GoForce 2150 egy alacsony fogyasztású médiafeldolgozó chip mobil eszközök, például kéziszámítógépek vagy mobiltelefonok számára. A lapka másodpercenként 11 darab 1,3 megapixel felbontású kép feldolgozására képes és beépített támogatást tartalmaz több mint 70 különféle kijelző interfészhez. Az NVIDIA állítása szerint a GoForce 2150 teljesítménye 25-ször nagyobb, mint a Nintendo Game Boy Advance-é.

Jen-Hsun Huang, az NVIDIA vezérigazgatója magabiztosan nyilatkozott a GoForce sikerével kapcsolatban. Elmondása szerint a kamerával felszerelt tenyérgépek és mobiltelefonok terjedése rendkívül kedvező piaci lehetőségeket nyit meg egy ilyen, alacsony fogyasztású és nagy teljesítményű képfeldolgozó proceszor számára.

"Minden mobiltelefonos jobb készülékre vágyik" -- mondta Huang. "A jövő év a minden hájjal megkent készülékeké lesz. Az NVIDIA elnök-vezérigazgatója közölte, hogy "sok" gyártó tervezi a GoForce 2150 használatát, azonban a Mitac Mio 8390 mobiltelefonon kívül egyelőre konkrét megállapodásról vagy termékről nem tudott beszámolni. A MediaQ ügyfelei közé tartozott a Mitsubishi, Siemens, Palm, Sharp, Philips Electronics, Dell és a Sony is.

Az NVIDIA mobil üzletágának elnöke, Phil Carmack szerint az idei év végén már kereskedelmi mennyiségben kerülnek olyan mobiltelefonok a piacra, amelyek az NVIDIA GoForce 2150 chipre épülnek.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.