:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 19. 00:08

A Handspring 220 millió $-t tervez a küszöbön álló tőzsdei bevezetés révén

A Palm Pilot eredeti tervezői által alapított Handspring 19-22$-os részvényárral számol a tőzsdei bevezetésből (IPO - initial public offering), ez 220 millió $-os bevételt jelenthet a cég számára. A cég részvényeinek kb. 8%-át, 10 millió db-ot készül piacra dobni. 22$-os részvényár esetén a cég kezdeti piaci értéke kb. 2,76 milliárd $ lesz - ez kb. egyötöde a Palm-énak (a Handspring a Palm op rendszerét használja/licenszeli). A cég a tőzsdei bevezetés révén szerzett összeget értékesítési/marketing célokra ill. működő tőkeként kívánja felhasználni.
A Handspring április 1-én véget ért pénzügyi negyedévét 21,5 millió $-os veszteséggel zárta (szemben az egy évvel korábbi 1,89 millió $-os veszteséggel), míg a forgalom 34,3 millió $-ra nőtt. Az előző negyedévben a cég 15,8 millió $-os forgalom mellett 10,1 millió $-os veszteséget realizált - ez volt az első negyedév, amelyben már árulták a Visor-t.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.