Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. szeptember 22. 14:22

Kapacitásbővítés az e-telnél

Kétszeresére növelte hangátviteli kapacitását a vállalati telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó eTel Magyarország. A budapesti telefon főközpontban végrehajtott húszmillió forintos beruházás révén megduplázódtak a kapcsolódási pontok. Ezzel az eTel Csoport hazai leányvállalata magas színvonalú technológiai alapokat teremtett

[HWSW] Kétszeresére növelte hangátviteli kapacitását a vállalati telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó eTel Magyarország. A budapesti telefon főközpontban végrehajtott húszmillió forintos beruházás révén megduplázódtak a kapcsolódási pontok. Ezzel az eTel Csoport hazai leányvállalata magas színvonalú technológiai alapokat teremtett ügyfélkörének dinamikus fejlődéséhez.

Az eTel Magyarország 1999-es megalakulása óta megnégyszerezte ügyfelei számát, így jelenleg több mint nyolcszáz hazai kis-, közép-, és nagyvállalatot tudhat partnerei között. A hangátviteli szolgáltatásokat igénybe vevő cégek számának nagymértékű növekedése elengedhetetlenné tette a telefon főközpont bővítését. Az új, Lucent Technologies által gyártott XCDU típusú berendezés szeptemberi üzembe helyezésével az eTel immár 240 darab 2048 Kbps-os PRI csatlakozás létrehozására képes, amely 7200 telefonbeszélgetés egyidejű kezelését teszi lehetővé -- ez percben kifejezve 72 millió havi percforgalmat jelent, ami egy közepes méretű magyar város teljes havi távközlési forgalmát teszi ki.

A telefonközpont széles sávú átviteli rendszerekkel kapcsolódik az eTel frankfurti Nemzetközi Hálózatfelügyeleti Központjához (iNOC), amely a hét minden napján 24 órában ellenőrzi a hálózat működését, lehetővé téve a zavartalan működést és az esetleges problémák azonnali kiküszöbölését.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról