:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. szeptember 22. 14:22

Kapacitásbővítés az e-telnél

Kétszeresére növelte hangátviteli kapacitását a vállalati telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó eTel Magyarország. A budapesti telefon főközpontban végrehajtott húszmillió forintos beruházás révén megduplázódtak a kapcsolódási pontok. Ezzel az eTel Csoport hazai leányvállalata magas színvonalú technológiai alapokat teremtett

[HWSW] Kétszeresére növelte hangátviteli kapacitását a vállalati telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó eTel Magyarország. A budapesti telefon főközpontban végrehajtott húszmillió forintos beruházás révén megduplázódtak a kapcsolódási pontok. Ezzel az eTel Csoport hazai leányvállalata magas színvonalú technológiai alapokat teremtett ügyfélkörének dinamikus fejlődéséhez.

Az eTel Magyarország 1999-es megalakulása óta megnégyszerezte ügyfelei számát, így jelenleg több mint nyolcszáz hazai kis-, közép-, és nagyvállalatot tudhat partnerei között. A hangátviteli szolgáltatásokat igénybe vevő cégek számának nagymértékű növekedése elengedhetetlenné tette a telefon főközpont bővítését. Az új, Lucent Technologies által gyártott XCDU típusú berendezés szeptemberi üzembe helyezésével az eTel immár 240 darab 2048 Kbps-os PRI csatlakozás létrehozására képes, amely 7200 telefonbeszélgetés egyidejű kezelését teszi lehetővé -- ez percben kifejezve 72 millió havi percforgalmat jelent, ami egy közepes méretű magyar város teljes havi távközlési forgalmát teszi ki.

A telefonközpont széles sávú átviteli rendszerekkel kapcsolódik az eTel frankfurti Nemzetközi Hálózatfelügyeleti Központjához (iNOC), amely a hét minden napján 24 órában ellenőrzi a hálózat működését, lehetővé téve a zavartalan működést és az esetleges problémák azonnali kiküszöbölését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.